Blogul meu

Blogul meu

duminică, 23 februarie 2014

Compot din mere




Compot din mere
Ingrediente:
1.      un kg de mere,
2.      500 g de zahăr tos.
Preparare: Merele se spală bine, se curăţă de coajă şi se elimină seminţele din interior. Se taie în felii potrivite şi se pun în borcane din sticlă. Se toarnă deasupra un sirop simplu, făcut dintr-un litru de apă rece în care s-au dizolvat cele 500 g de zahăr. Se etanşează borcanele şi se pun la fiert în bain-marie, aproximativ 20 de minute.

Pastai scazute cu usturoi

Pastai scazute cu usturoi
Ingrediente
1.      500 g pastai
2.      5 catei mari de usturoi
3.      1 linurita boia dulce
4.      patrunjel
5.      marar
6.      sare
7.      piper
8.      ulei
Mod de preparare
Pastaile se spala, se curata de capete si se rup in 2-3 bucati. Se taie 3 catei de usturoi. In uleiul incins se adauga usturoiul si se caleste.
Se adauga apoi pastaile si sa calesc inca 2-3 minute, amestecand des. Se acopera pastaile cu 2 cani de apa, se adauga condimentele si verdeturile tocate marunt.
Se pune capacul si se firbe la foc mediu pentru cca 25-30 minute. Se verifica sa fie fierte dupa acest timp si daca nu sunt gata se mai lasa la fiert cu capac. Se adauga restul de 2 catei de usturoi striviti si se fierbe inca 5 minute fara capac, sa scada sosul de pe pastai. Se servesc simplu cu paine prajita sau ca si garnitura.