Cartofi crocanti
la cuptor
Ingrediente
1.
8 cartofi
medii
2.
sare
3.
piper alb
4.
ulei
5.
hartie de
copt
Mod de preparare:
1.Se spala bine cartofii sub
un jet de apa ,apoi se taie pe lungime,in fasii subtiri cu un cutit ascutit.
2.Se preincalzeste cuptorul
la 220 grade C.
Se tapeaza tava cu hartie de
copt,se condimenteza cartofii taiati in fasii cu sare,piper apoi se adauga
peste ulei.
3.Se asaza cartofii taiati
in tava,se baga la cuptorul fierbinte si se coc aproximativ 20-25 de minute
pana cand devin moi in interior si crocanti la exterior.Intre timp se intorc o
data sau de doua ori.
4.Se asaza cartofii
fierbinti in cosuri pentru paine tapetate cu servetele si se servesc
imediat.Acesti cartofi copti,daca sunt consumati calzi,alaturi de un sos
gustos,inlocuiesc de minune chipsurile.