Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 1 februarie 2014

Cartofi crocanti la cuptor

Cartofi crocanti la cuptor
Ingrediente
1.      8 cartofi medii
2.      sare
3.      piper alb
4.      ulei
5.      hartie de copt
Mod de preparare:
1.Se spala bine cartofii sub un jet de apa ,apoi se taie pe lungime,in fasii subtiri cu un cutit ascutit.
2.Se preincalzeste cuptorul la 220 grade C.
Se tapeaza tava cu hartie de copt,se condimenteza cartofii taiati in fasii cu sare,piper apoi se adauga peste ulei.
3.Se asaza cartofii taiati in tava,se baga la cuptorul fierbinte si se coc aproximativ 20-25 de minute pana cand devin moi in interior si crocanti la exterior.Intre timp se intorc o data sau de doua ori.
4.Se asaza cartofii fierbinti in cosuri pentru paine tapetate cu servetele si se servesc imediat.Acesti cartofi copti,daca sunt consumati calzi,alaturi de un sos gustos,inlocuiesc de minune chipsurile.

Perisoare din cartofi la cuptor

Perisoare din cartofi la cuptor
Ingrediente:
1.      1 kg cartofi
2.      1-2 oua
3.      100 g cascaval
4.      4 linguri ulei
5.      1 legatura verdeata
6.      1 cana suc de rosii
7.      1 lingura faina
8.      sare
9.      piper
Mod de preparare:
1.Cartofii se fierb in coaja,se curata apoi se trec prin masina de tocat carne.Piureul astfel obtinut se amesteca cu ouale batute putin,cu cascavalul ras,cu 2 linguri de ulei si cu verdeata tocata marunt.
2.Se condimeanteaza cu sare si piper dupa gust.Se amesteca bine ingredientele si,cu mainile umezite se formeaza perisoare din pasta obtinuta.Perisoarele se pun una langa alta intr-o tava unsa cu ulei.
3.Tava se da la cuptor ,la foc potrivit.Intre timp,se pune intr-o tigaie o lingura de ulei si se rumeneste putin faina.Se stinge cu o cana de apa si cu bulionul de rosii dupa care se lasa sa fiarba la foc potrivit circa 10 minute.
4.Cand sosul s-a ingrosat se toarna peste perisoarele din tava si se mai lasa tava la cuptor inca 5 minute.Deasupra se presara verdeata tocata.