Blogul meu

Blogul meu

luni, 20 ianuarie 2014

Muschiulet de porc la tigaie cu mazare

Muschiulet de porc la tigaie cu mazare
Ingrediente
500 gr mazare
50 gr bacon (sau costita afumata)
1 ceapa mica
1/4 ardei rosu
1 catel usturoi
1 rosie din conserva (+ 2 linguri suc de rosii)
1/4 legatura patrunjel
1 lingura ulei
sare, piper
Portii: 3-4
Muschiulet de porc la tigaie cu mazare - Preparare
Se scoate muschiuletul din frigider si se curata de toate pielitele albe. Se taie felii de 2 cm grosime (socotiti 3 felii de persoana). Pe masa de lucru se presara piper negru macinat, fulgi de chili si sare (o idee mai multa decat ati pune de obicei). Se rostogolesc feliile de muschiulet prin condimente atfel incat sa fie acoperite pe ambele parti si pe margini. Se pun feliile pe o farfurie si se lasa la temp. camerei in jur de 2 ore (in jur de 22C; daca e foarte cald in bucataria voastra, reduceti timpul sau le puteti lasa cateva ore la frigider si apoi le scoateti doar pentru jumatate de ora afara).
Se incinge uleiul. Se adauga ceapa tocata marunt, baconul si ardeiul taiate cubulete. Se calesc pana ceapa se inmoaie bine de tot.
Se adauga usturoiul strivit si se caleste inca 1 minut. Se adauga rosia strivita cu furculita impreuna cu sucul de rosii. Se caleste inca 2 minute.
Se adauga mazarea si 250 ml apa. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aduce la fierbere. Se fierbe mazarea cu capac timp de 10 minute. Se ia capacul si se mai fierbe 10 minute, amestecand des, mai ales pe final. La final, apa trebuie sa scada aproape de tot, sa ramana sos doar cam de 1 deget in oala. Se adauga patrunjelul tocat fin.
Cand e gata mazarea, incingeti o tigaie antiaderenta in care ati picurat putin ulei. Se prajesc feliil de muschiulet cate 2.5 minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa stea 2-3 minute.
Se serveste mazarea cu muschiuletul la tigaie.


Snitel vienez

Snitel vienez
Una dintre cele mai populare fripturi la tigaie, snitelul vienez. Simplu de gatit, placut la gust, poate fi servit cald sau rece. Snitelul vienez a aparut in secolul al XIX-lea in Austria si a fost inspirat din ,,cotoletta alla Milanese”. Diferenta dintre ele consta in faptul ca, cotoletta alla Milanese era din carne de porc iar snitelul vienez din carne de vita.   Azi gatim snitelul si din carne de pasare: pui, curcan. Un snitel excelent trebuie sa fie: subtire, moale in interior si crocant in exterior. P.S….si ,,mare” daca e posibil :)) Pofta buna!!!
Ingrediente
1.      2-3 bucati de fleica vita, piept de curcan sau pui
2.      1 ou
3.      2 linguri faina
4.      2-3 linguri pesmet
5.      sare, piper
6.      felii de lamaie
7.      ulei pentru prajit
8.      Ganitura de cartofi copti:
9.      500 g cartofi
10.  sare, praf de usturoi
11.  3 linguri de ulei
Mod de preparare reteta
Curatam, spalam si feliem cartofii (ca si pentru cartofi prajiti). Ii punem pe o tava cu hartie pentru copt, ii stropim cu ulei, presaram sare si praf de usturoi. Omogenizam totul foarte bine si-l dam in cuptorul incalzit pentru 35 minute. Dupa 20 minute ii intoarcem
Pregatim carnea pentru snitele: spalam si stergem carnea de apa, batem bine cu ciocanul pentru carne fiecare felie (cat mai subtire posibil). Saram si piperam fiecare felie.
Trecem feliile prin faina, eliminam excesul de faina, apoi prin ou batut cu 1 lingura de apa. Scurgem carnea de ou si trecem prin pesmet.
Apasam usor pesmetul de carne pentru a se prinde cat mai mult de suprafata carnii.
Prajim carnea in ulei pe ambele parti 3-5 minute (in cazul carnii de vita, timpul de prajire este mai mare 5-7 minute).
Scoatem snitelele pe servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Servim alaturi de cartofi copti, patrunjel verde tocat marunt si felii de lamaie.