Supa de gulii cu
galuste si smantana
Ingrediente:
A.
gulii 600 g
B.
supă 2 1
C.
ceapă 60 g
D.
ulei 80 ml
E.
trei linguri de făină
F.
smântână 100 g
G.
sare şi o linguriţă de knorr
H.
pătrunjel verde
I.
găluşte 3-4 buc. la o porţie
Mod de preparare:
Guliile se curăţă, se spală
şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în supă sau apă cu o linguriţă de Knorr
Delirat. Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte separat într-o crăticioară cu
ulei.
Peste ceapă se presară făina
şi se prăjeşte totul uşor, fără culoare. Rântaşul rezultat se stinge cu puţină
supă şi se pune peste gulii.
Se continuă fierberea încă
10 minute, după care se adaugă găluştele preparate. Se potriveşte gustul cu
sare, iar înainte de servire se adaugă smântână şi verdeaţă tocată.