Blogul meu

Blogul meu

duminică, 27 iulie 2014

Supa de gulii cu galuste si smantana

Supa de gulii cu galuste si smantana
Ingrediente:
A.     gulii 600 g
B.      supă  2 1
C.      ceapă 60 g
D.     ulei 80 ml
E.      trei linguri de făină
F.       smântână 100 g
G.     sare şi o linguriţă de knorr
H.     pătrunjel verde
I.        găluşte 3-4 buc. la o porţie
Mod de preparare:
Guliile se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în supă sau apă cu o linguriţă de Knorr Delirat. Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte separat într-o crăticioară cu ulei.
Peste ceapă se presară făina şi se prăjeşte totul uşor, fără culoare. Rântaşul rezultat se stinge cu puţină supă şi se pune peste gulii.
Se continuă fierberea încă 10 minute, după care se adaugă găluştele preparate. Se potriveşte gustul cu sare, iar înainte de servire se adau­gă smântână şi verdeaţă tocată.


Supa de pui cu legume radacinoase

Supa de pui cu legume radacinoase
Ingrediente
1.      1 pui de tara
2.      2 cepe mari
3.      2 morcovi
4.      2 radacini patrunjel
5.      2 radacini pastarnac
6.      1 radacina telina
7.      2 ardei
8.      2 linguri rosii pentru ciorba
9.      3 l apa
10.  sare
11.  1 legatura patrunjel
Mod de preparare reteta Supa de pui cu legume radacinoase
Puiul transat si spalat l-am pus la firt in apa cu putina sare.
Dupa ce a atins punctul de fierbere, am inlaturat spuma formata si am mai lasat cateva minute, astfel incat sa se topeasca grasimea, apoi am scos pulpele, pieptul si aripile pe care le-am folosit la alta mancare.
Am adaugat legumele spalate si tocate cubulete mici, am acoperit vasul si am lasat la fiert la foc mediu aproximativ 35 minute.
Dupa acest timp am adaugat rosiile, am mai potrivit cu sare si am mai lasat pe foc 15 minute, apoi am stins focul si am adaugat patrunjelul tocat.
Carnea fiind frageda s-a fiert destul de repede, astfel incat eu am dezosat-o pentru un aspect mai placut la servire.