Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 14 mai 2014

Mancare din salata verde

Mancare din salata verde
Ingrediente
1.      salata verde 150 g
2.      faina 50 g
3.      lapte 350 ml
4.      ulei 50 ml
5.      usturoi 25 g
6.      costita afumata 100 g
Mod de preparare - Mancare din salata verde
Salata verde se curata, se spala fiecare frunza, se introduce in apa clocotita cu sare, se opareste, se scurge de apa, se raceste si se taie. Costita se taie cuburi. Usturoiul se taie marunt. Faina se cerne.
Costita se frige in tigaie fara grasime si se retrage de pe foc.
Faina dizolvata in lapte rece (100ml) se inabusa in ulei si se amesteca continuu pentru a nu se forma aglomerari.
Se adauga salata verde, costita, piperul, usturoiul, restul de lapte, sarea si se continua fierberea aproximativ 10 minute.
Se serveste calda, cu iaurt sau smantana pe deasupra.

SALATA VERDE

SALATA VERDE
Ingrediente
1.      1 capatana mare de salata verde sau 2 mijlocii,
2.      3 linguri ulei,
3.      1 lingura otet,
4.      sare, piper,
5.      mustar (facultativ).
Mod de preparare
Se spala salata in mai multe ape, se curata de frunzele vestede si ingalbenite, se desprind frunzele unele de altele si se scurg bine de apa. Intr-un castron se pregateste un sos din ulei cu lamaie sau cu otet, sare si un praf de piper. Dupa gust se poate adauga si putin mustar, care trebuie frecat la inceput cu uleiul turnat picatura cu picatura, apoi subtiat cu lamaie sau otet. Cand sosul este gata, se pune salata, se amesteca cu furculita si cu lingura de salata. In acelasi fel se pregateste salata de marule, de papadie, de andive, salata creata etc. Salata trebuie pregatita numai cu putin timp inainte de a fi servita, deoarece daca sta prea mult se vestejeste si pierde din gust. O salata vesteda, nepregatita, se improspateaza daca este tinuta un timp in apa rece


Ingrediente
1.      1 capatana mare de salata verde sau 2 mijlocii,
2.      3 linguri ulei,
3.      1 lingura otet,
4.      sare, piper,
5.      mustar (facultativ).
Mod de preparare
Se spala salata in mai multe ape, se curata de frunzele vestede si ingalbenite, se desprind frunzele unele de altele si se scurg bine de apa. Intr-un castron se pregateste un sos din ulei cu lamaie sau cu otet, sare si un praf de piper. Dupa gust se poate adauga si putin mustar, care trebuie frecat la inceput cu uleiul turnat picatura cu picatura, apoi subtiat cu lamaie sau otet. Cand sosul este gata, se pune salata, se amesteca cu furculita si cu lingura de salata. In acelasi fel se pregateste salata de marule, de papadie, de andive, salata creata etc. Salata trebuie pregatita numai cu putin timp inainte de a fi servita, deoarece daca sta prea mult se vestejeste si pierde din gust. O salata vesteda, nepregatita, se improspateaza daca este tinuta un timp in apa rece