Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 11 iunie 2014

Spaghete cu pulpa de pui

Spaghete cu pulpa de pui
Ingrediente pentru 1 persoane
1.      85 g Spaghete din grau dur cantitate XXL Combino
2.      100 g Pulpe pui dezosate
3.      4 foi Salata verde
4.      5 buc Cascaval felii Bluedino
5.      dupa gust Sare de mare Castello
6.      dupa gust Piper negru macinat Mikado
7.      1 buc Ardei rosu
8.      1 lingurita Susan
9.      3 linguri Sos teriyaki
Mod de preparare
1. Fierbem pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Apoi le scurgem imediat sub jet de apa rece pentru a opri procesul de gatire.
2. Scoatem pielea de pe pulpa dezosata. Taiem pulpa fasii subtiri si o tragem in tigaie cu sare si piper. In 6-7 minute, amestecand incontinuu, ar trebui sa fie gata.
3. Adaugam peste carne spaghetele si doua linguri de ardei rosu taiat cubulete si amestecam incontinuu, la foc mediu, toate ingredientele.
4. Dupa 2-3 minute turnam sosul teriyaki, mai amestecam 2 minute si oprim focul. Se servesc intr-o farfurie de paste impreuna cu salata verde deasupra, fasiile de cascaval si semintele de susan aruncate „in ploaie”.
Pofta buna!

Borş moldovenesc cu ciuperci

Borş moldovenesc cu ciuperci
Ingrediente
1.      300 g ciuperci
2.      500 g varză
3.      1 ardei
4.      1 gogoşar
5.      1 ceapă roşie
6.      3-4 cartofi
7.      100 g roşii prunişoare
8.      2 morcovi
9.      2 legaturi mărar
10.  1 cana orez
11.  2 linguri ulei
12.  sare
13.  piper
14.  borş
Preparare
1. Se curăţă varza şi se taie fideluţă, apoi se freacă cu un praf de sare şi se lasă separat într-un bol, acoperit cu folie.
2. Ardeiul, gogoşarul şi ceapa se curăţă şi se taie fâşii subţiri, apoi se călesc în uleiul de măsline. Se adaugă cartofii, roşiile tăiate cubuleţe, morcovii rondele, orezul ales şi spălat şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
3. Separat, se curăţă ciupercile de pieliţe, se taie felii subţiri şi se pun să fiarbă cu toate legumele. Spre sfârşit, se adaugă varza şi se mai lasă să clocotească puţin.
4. După ce au fiert toate legumele, se drege ciorba cu borş, cu sare şi piper, şi se serveşte ornată cu mărar verde din abundenţă.