Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 23 octombrie 2013

Cartofi cu usturoi şi muştar la cuptor

Cartofi cu usturoi şi muştar la cuptor
       Ingrediente:
1.      1 kg cartofi
2.      6 catei de usturoi
3.      2 lingurite cu mustar
4.      3 linguri ulei
5.      cimbru
6.      sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
7.      Cartofii se spala, se curata de coaja, apoi ii taiem in cuburi sau rondele mai groase. Se pun la fiert intr-un vas cu apa si sare pentru cca 8 min.
8.      Separat intr-un bol se amesteca uleiul cu mustar, usturoiul pisat, cimbru uscat, sare si piper dupa gust.
9.      Cartofii aproape fierti se scot intr-un vas, se adauga compozitia cu usturoi si se amesteca usor.
10.  Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt,sau de Teflon, apoi se introduc la cuptor. Se lasa la copt pana devin aurii, usor rumeniti.


Pilaf de Orez cu inimi de pasare

Pilaf de Orez cu inimi de pasare
Ingrediente
1.      300g inimi de pasare (curcan, gasca, gaina)
2.      150g orez
3.      100g ciuperci
4.      50g ceapa
5.      sare
Mod de preparare
1.      Se pun pe foc intr-o cratita inimile cu putina apa pana lasa grasime.
2.      Se pune ceapa si ciupercile tocate si se mai lasa pana se inmoaie.
3.      Se adauga orezul si de 3 ori apa cat volumul orezului pus.
4.      Se lasa la fiert pana scade.
5.      Rezulta 600g de mancare.
6.      Priviţi poza alăturată