Blogul meu

Blogul meu

joi, 1 mai 2014

Spaghete cu sos de ciuperci

Spaghete cu sos de ciuperci
Ingrediente:
1.      300 gr spaghete fara ou
2.      400 gr ciuperci
3.      200 ml sos de rosii
4.      1 fir ceapa verde
5.      1 fir usturoi verde
6.      busuioc
7.      oregano
8.      sare, piper
Mod de preparare:
Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi le scoatem si le punem pe un platou.
 Tocam marunt ceapa si usturoiul si le calim in  ulei de masline. Adaugam ciupercile si le lasam sa se faca.
Adaugam sosul de rosii , asezonam cu oregano, busuioc, sare si piper si dam in cateva clocote.
Turnam sosul peste paste si servim. sunt foarte bune atat calde cat si reci.

Salata de sfecla rosie cu portocale

Salata de sfecla rosie cu portocale
O salata revigoranta, vesela, colorata si grozav de gustoasa! O adevarata oaza de sanatate intr-o singura farfurie.
Ingrediente:
1.      1 sfecla rosie
2.      2 portocale
3.      1 ceapa rosie mica
4.      50 gr spanac baby
5.      1 lingurita miere albine
6.      1 lingurita ulei masline
7.      1 lingurita otet balsamic zmeura Kotanyi
Mod de preparare
Sfecla o vom fierbe sau o coacem in cuptor dupa care o curatam de coaja si o taiem cubulete. Coaja portocalelor o vom curata cu ajutorul unui cutit astfel incat sa indepartam in totalitate pielita alba. Operatiunea se va desfasura deasupra unui vas si toata zeama portocalelor care se va scurge o vom pastra pentru dressing. Ceapa o taiem fideluta.