Blogul meu

Blogul meu

marți, 7 ianuarie 2014

Cartofi cu brînză

Cartofi cu brînză     
Ingrediente:
1.      500 gr de cartofi,
2.      75 gr de brînză,
3.      legătură de ceapă şi una de mărar verde
Mod de preparare:
Fierbeţi cartofii cu coajă, curaţi-i, tăiaţi-i cuburi şi presăraţi cu brînza dată prin răzătoarea mare şi apoi ceapa şi mărarul tocate fin.
Poftă Bună!

Cîrnați afumați și uscați

Cîrnați afumați și uscați         
Ingrediente:
1.      1 kg carne tocată de porc,
2.      1 kg carne tocată de vită,
3.      500 gr slănină,
4.      2 linguri rase de sare,
5.      piper măcinat,
6.      usturoi,
7.      boia iute de ardei roșu,
8.      1 pahar cu apă caldă,
9.      mațe subțiri de porc
Mod de preparare:
Curățați carnea, tocați-o de două ori, adăugați sarea, piperul, usturoiul, boia iute și apa călduță. Frămîntați amestecul, umpleți cîrnații folosind mașina de tocat la care montați o formă specială de cîrnați. Lucrați cu atenție pentru a nu se rupe. Cînd ați terminat operația, puneți cîrnații pe un băț gros și lăsați-i la zvîntat cîteva zile, apoi puneți-i la fum rece.
Poftă Bună!