Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 28 mai 2014

Castraveti murati pentru consumul imediat

Castraveti murati pentru consumul imediat
    Ingrediente
1.      castraveti
2.      sare
3.      apa
4.      marar
5.      usturoi
    Mod de preparare
    Se aleg castraveti proaspeti, verzi si nu prea mari. Se taie varfurile si coditele, se spala si se lasa sa se scurga de apa. Se aseaza in borcanul bine spalat si uscat un strat de marar uscat cu floare si cativa catei de usturoi, apoi castravetii unul langa altul. In cazul in care sunt prea mari, pentru a se acri mai repede, se cresteaza pe doua in lungime. Se prepara o saramura, adaugand la fiecare litru de apa 35 g de sare. Dupa ce s-a dizolvat toata sarea se toarna saramura peste castraveti, umpland borcanul pana la margine, si se acopera cu o farfurie. Dupa doua zile se pitrocesc. Se repeta operatia de 3-4 ori, din doua in doua zile, pana s-au acrit castravetii.
    Daca este necesar ca acritul castravetilor sa se produca mai repede, se poate aseza borcanul la soare, deoarece caldura favorizeaza fermentarea.

Tocanita de ciuperci cu mamaliga

Tocanita de ciuperci cu mamaliga
    Ingrediente
1.      1 kg ciupercute
2.      1 ceapa potrivita
3.      5 catei usturoi
4.      50 ml suc de rosii
5.      1/2 lingura rasa sare
6.      1/2 lingurita delikat
7.      patrunjel verde
    Mod de preparare
    Tocanita de ciuperci cu mamaliga este o mancare traditionala, foarte delicioasa si se poate prepara si pentru vegetarieni.
    Se rup coditele ciupercilor, apoi se spala bine-bine si se toaca nu foarte marunt.
    Ceapa se toaca si ea marunt si se pune la calit in putin ulei. Cand si-a schimbat culoarea se adauga ciupercutele tocate si o cescuta apa si se lasa sa fiarba.
    Cand ciupercile si-au injumatatit cantitatea, si deci s-au fiert, am adaugat sarea, apoi usturoiul tocat marunt si am lasat sa mai fiarba 10 min. Apoi am adaugat sucul de rosii, si din nou am lasat sa fiarba 15 min, la sfarsit adaugand patrunjelul tocat marunt!