Castraveti murati
pentru consumul imediat
Ingrediente
1.
castraveti
2.
sare
3.
apa
4.
marar
5.
usturoi
Mod de preparare
Se aleg castraveti proaspeti, verzi si nu
prea mari. Se taie varfurile si coditele, se spala si se lasa sa se scurga de
apa. Se aseaza in borcanul bine spalat si uscat un strat de marar uscat cu
floare si cativa catei de usturoi, apoi castravetii unul langa altul. In cazul
in care sunt prea mari, pentru a se acri mai repede, se cresteaza pe doua in
lungime. Se prepara o saramura, adaugand la fiecare litru de apa 35 g de sare.
Dupa ce s-a dizolvat toata sarea se toarna saramura peste castraveti, umpland
borcanul pana la margine, si se acopera cu o farfurie. Dupa doua zile se
pitrocesc. Se repeta operatia de 3-4 ori, din doua in doua zile, pana s-au
acrit castravetii.
Daca este necesar ca acritul castravetilor
sa se produca mai repede, se poate aseza borcanul la soare, deoarece caldura
favorizeaza fermentarea.