Pui crocant cu
parmezan
Ingrediente
1.
1 albuș
2.
5 linguri
de parmezan
3.
4 piepți
de pui, fără piele și dezosați
4.
400g de
cartofi, tăiați cuburi
5.
140g de
mazăre congelată
6.
frunze de
spanac
7.
1 lingură
oțet de vin alb
8.
2 linguri
ulei de măsline
Mod de
preparare
1. Se încinge grillul la treapta de mijloc
și se tapetează o tavă cu folie de aluminiu. Se bate albușul cu un pic de sare
și de piper. Se dă parmezanul pe răzătoarea mică. Se dau piepții de pui mai
întâi prin albuș, apoi prin parmezan. Se coc sub grill 10-12 minute și se
întorc o singură dată pe partea cealaltă, până prind o culoare maronie.
2. Între timp, se fierb cartofii 10 minute
și se adaugă mazărea congelată în ultimele 3 minute. Se scurg. Se amestecă cu
frunzele de spanac, oțetul, uleiul de măsline și se asezonează. Se împarte
amestecul pe patru farfurii, apoi se servește cu puiul.
3. V.N. PER PORȚIE: 339 kilocalorii, 42g
proteine, 11g grăsimi, 3g grăsimi saturate, 20g carbohidrați, 3g fibre, 3g
zahăr, 0,53g sare
4. Poți înlocui parmezanul cu brânză de
oaie maturată (de Horezu) sau cu brânză pentru paste (se găsește la pungă, gata
rasă; nu-i rea deloc și, în plus, te poți mândri că susții brandurile românești).