Blogul meu

Blogul meu

joi, 14 august 2014

Tocanita de porc cu marar

Tocanita de porc cu marar
Ingrediente
1.      500 g de carne de porc;
2.      100 g de slanina afumata;
3.      2 cepe mari;
4.      1 lingura de faina;
5.      4-5 legaturi de marar;
6.      100 g de smantana;
7.      boia de ardei iute;
8.      sare si piper.
Mod de Preparare Tocanita de porc cu marar
    slanina se taie in felioare subtiri si se caleste intr-o tigaie incinsa;
    in grasimea rezultata, se pune ceapa taiata marunt;
    dupa ce a devenit transparenta, se adauga carnea taiata cuburi, putina boia, piper si sare, turnand cate putina apa; se amesteca pana se patrunde carnea, apoi se acopera cu apa fierbinte si se lasa sa fiarba la foc mediu;
    dupa ce carnea a fiert, se adauga mararul taiat marunt;
    dupa 5 minute, se pune faina dizolvata in smantana si se mai lasa sa dea in cateva clocote, apoi se stinge focul.


Placintele din cartofi noi

Placintele din cartofi noi
Ingrediente
1.      1 kg de cartofi noi;
2.      250 g de faina;
3.      2 morcovi;
4.      1 ardei;
5.      1/2 telina;
6.      2 rosii;
7.      2 fire de ceapa verde;
8.      3 oua;
9.      100 g de cascaval;
10.  100 g de smantana;
11.  2-3 frunze de telina;
12.  50 g de unt;
13.  ulei;
14.  sare si piper.
Mod de Preparare
    cartofii se curata de coaja si se fierb in apa cu sare, apoi se trec prin masina de tocat si se amesteca cu faina, un ou, sare si piper dupa gust; aluatul obtinut se pune deoparte;
    dupa ce se curata, morcovii si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mici, iar ardeiul, ceapa si rosiile se taie marunt; radacinoasele se calesc cu ardeiul si ceapa, iar dupa ce s-au inmuiat, se adauga si rosiile, lasand totul pe foc inca 6-7 minute;
    se amesteca dupa aceea cu smantana, 1 ou, sare si piper dupa gust;
    aluatul cu cartofi se imparte in 3-4 bucati, din care se intind foi de 6-7 mm grosime, ce se ung cu ulei;
    pe fiecare foaie se pun 2-3 linguri din compozitia de legume, se presara frunze de telina tocata si se ruleaza;
    fiecare rulou se taie in 2-3 bucati, dupa care se aseaza placintelele formate intr-o tava unsa cu unt, se dau deasupra cu ou batut, se presara cu cascaval si se coc la foc potrivit timp de 40-45 de minute.