Blogul meu

Blogul meu

vineri, 22 noiembrie 2013

Pipote cu sos tomat

Pipote cu sos tomat
Ingrediente
1.      800 g pipote de pui
2.      2 cepe
3.      6 linguri bulion
4.      sare
5.      4 caei usturoi
6.      1 foaie dafin
7.      2 linguri ulei
8.      patrunjel
Preparare
O mâncare simplă, rapidă şi ieftină. prepară şi tu reţeta de pipote cu sos tomat!
1.    Pipotele se curaţa bine, se taie zgârciurile în exces, se spala si se lasa la scurs.
2.    Într-o cratiţa cu pereţi grosi se pun la calit în ulei ceapa si pipotele.
3.    Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea, se presara sare, se adauga foaia de dafin si se acopera cu apa. Se lasa la fiert aproximativ 50 de minute.
4.    Se verifica daca pipotele sunt fierte, se adauga usturoiul feliat, bulionul desfacut cu apa si se mai fierb 10 minute. Se trage de pe foc, se pune verdeaţa si se aduce la masa.


Mămăligă cu brânză şi smântână

Mămăligă cu brânză şi smântână
 Ştiu că mămăliga pe cât este de banală nu iese bine la toată lumea mereu, dar credeţi-mă dacă veţi respecta cantităţile nu veţi da greş niciodată. La început şi eu am greşit-o, acum sunt expertă :)
Ingrediente:
1.     500 gr. mălai
2.     2 linguri ulei
3.     500 ml apă
4.     sare
5.     200 gr. brânză sărată
6.      400 gr. smântână
Într-un ceaun fierbem apa cu sarea până dă în clocot, apoi adaugăm uleiul. Cernem mălaiul şi îl turnăm pe tot odată, facem apoi cu făcăleţul două moviliţe şi îl lăsăm aşa la fiert 20-25 minute. După aceste minute începem să amestecăm cu făcăleţul spre pereţii ceaunului ca să nu se facă cocoloaşe. Între timp pregătim o farfurie întinsă şi răsturnăm mămăliga. Se serveşte cu smântână şi cu brânză sărată alături.