Iahnie de cartofi
cu ciuperci
Ingrediente
1.
Pentru 5 portii:
2.
cartofi - 1 kg
3.
ciuperci conserva -
150 g
4.
ceapa - 400 g
5.
pasta de tomate - 50
g
6.
patrunjel verde - 1
legatura
7.
marar verde - 1
legatura
8.
ulei - 100 ml
9.
2 cuburi MAGGI de
ciuperci
10.
sare si piper dupa gust
Mod de preparare
1.
Iahnia de cartofi cu
ciuperci este o mancare de cartofi delicioasa si sanatoasa. Cartofii se curata,
se spala si se taie cuburi. Ciupercile conserva se scurg de lichid, se trec
prin jet de apa rece si se scurg din nou. Ceapa se curata, se spala, se taie
marunt. Patrunjelul si mararul se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se
dilueaza in 100 ml apa. in 100 ml ulei si 100 ml apa se inabusa ceapa, apoi se
adauga cuburile MAGGI si cartofii; se continua fierberea. Cand cartofii s-au patruns,
se adauga ciupercile si pasta de tomate; se mai fierbe cca 7-8 minute. Se
adauga sare si piper dupa gust. La sfarsit la iahnia de cartofi, se adauga
patrunjel verde tocat.
2.
Iahnia de cartofi cu
ciuperci se serveste calda sau rece, cu marar verde deasupra.