Blogul meu

Blogul meu

vineri, 25 octombrie 2013

Iahnie de cartofi cu ciuperci

Iahnie de cartofi cu ciuperci
    Ingrediente
1.      Pentru 5 portii:
2.      cartofi - 1 kg
3.      ciuperci conserva - 150 g
4.      ceapa - 400 g
5.      pasta de tomate - 50 g
6.      patrunjel verde - 1 legatura
7.      marar verde - 1 legatura
8.      ulei - 100 ml
9.      2 cuburi MAGGI de ciuperci
10.  sare si piper dupa gust
    Mod de preparare
1.      Iahnia de cartofi cu ciuperci este o mancare de cartofi delicioasa si sanatoasa. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ciupercile conserva se scurg de lichid, se trec prin jet de apa rece si se scurg din nou. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt. Patrunjelul si mararul se spala, se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. in 100 ml ulei si 100 ml apa se inabusa ceapa, apoi se adauga cuburile MAGGI si cartofii; se continua fierberea. Cand cartofii s-au patruns, se adauga ciupercile si pasta de tomate; se mai fierbe cca 7-8 minute. Se adauga sare si piper dupa gust. La sfarsit la iahnia de cartofi, se adauga patrunjel verde tocat.
2.      Iahnia de cartofi cu ciuperci se serveste calda sau rece, cu marar verde deasupra.

Salata de sfecla rosie cu hrean

Salata de sfecla rosie cu hrean
Ingrediente:
1.      3, 4 sfecle rosii, mici (inchise la culoare)
2.      2 linguri hrean in otet
3.      4 linguri ulei (de masline)
4.      1 lingurita seminte de chimen (optional)
5.      sare
Mod de preparare:
1.      Varianta (mai) rapida ar fi: se spala sfeclele si se fierb pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au racit, se dau pe razatoarea mare. Se amesteca apoi cu hreanul ras, uleiul si sarea. Dupa gust. Si seminte de chimen, tot dupa gust, sau deloc :P
2.      Varianta (mai) dulce si-aromata, spune asa: spalati sfeclele si puneti-le la copt, la foc potrivit, pentru cca. 1 ora (daca sfeclele sint mari, le lasati mai mult). Lasati-le sa se raceasca, si apoi curatati-le de coaja. Taiati-le in cubulete sau dati-le pe razatoarea mare si amestecati-le cu hrean, ulei si sare, ca mai sus :)