Blogul meu

Blogul meu

vineri, 9 mai 2014

Salata cu ceafa de porc

Salata cu ceafa de porc
Ingrediente
1.      400 g fasole alba boabe (fiarta)
2.      2 fire de ceapa verde
3.      150 g boabe de porumb dulce (conserva)
4.      200 g ceafa de porc
5.      3 linguri ulei
6.      1 lingura zeama de lamaie
7.      sare
8.      piper.
Mod de preparare
Scurgi boabele de fasole de apa in care au fiert si le asezi intr-o salatiera.
Adaugi ceapa verde tocata si boabele de porumb scurse de zeama in care au fost conservate.
Separat, tai suvite ceafa de porc si o rumenesti in tigaie cu foarte putin ulei, pana devine crocanta, apoi o adaugi in salata.
Amesteci uleiul, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust, torni sosul obtinut peste salata pentru a o asezona si amesteci bine.

Salata verde cu ton

Salata verde cu ton
Ingrediente
1.      2 salate verzi –
2.      1 legatura de ceapa verde –
3.      1 legatura de marar –
4.      1 legatura de patrunjel –
5.      1 ardei capia –
6.      1 ceapa rosie –
7.      1 conserva de ton –
8.      otet balsamic rosu –
9.      ulei de masline –
10.  2 1/2 lingurite zahar
Mod de preparare
Se spala salata si se taie fasiute. Ceapa rosie se taie rondele. Ardeii capia se curata de seminte si se taie fideluta. Ceapa verde se curata, se taie pe tocator si se pune peste salata. Mararul si patrunjelul se curata, se toaca marunt si se pun deasemenea peste salata. Se pune conserva de ton, sare, otet balsamic, zaharul si uleiul de masline si se amesteca bine.