Blogul meu

Blogul meu

duminică, 9 martie 2014

Varză călită cu costiţă afumată

Varză călită cu costiţă afumată
Varza dulce nu pot spune că îmi place la nebunie. Dar pregătită când şi când alături de o bucăţică de costiţă afumată… e delicioasă. Şi mai ales servită cu mămăliguţă.
Ingrediente
1.      2 verze potrivite
2.      500 g costiţă afumată
3.      2 cepe mari
4.      2 roşii
5.      3 linguri cu pastă de tomate
6.      sare
7.      piper boabe
8.      2 frunzuliţe de dafin
9.      ulei
Mod de preparare
Cepele se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei încins într-un vas care va merge la cuptor.
Costiţa se porţionează şi se adaugă peste ceapă. Se călesc împreună căteva minute, apoi vasul se dă deoparte.
Varza se toacă fin şi se adaugă peste costiţa şi ceapă. Se pune şi o cană cu apă caldă şi se mai completează în timpul fierberii, dar varza sigur o să lase suc şi poate nu mai este nevoie.
Se dă vasul la cuptor direct pe plita la foc mic. Când varza e aproape gata se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, pasta de tomate, frunzele de dafin, sare şi boabele de piper. Se mai lasă să scadă.
Se serveşte caldă, cu mămăliguţă şi ardei iute.
Poftă bună!

Mâncare de mazăre cu carne de pui

Mâncare de mazăre cu carne de pui
E o mâncare plăcută şi de cei mari şi de cei mici.Cărniţa poate varia în funcţie de preferinţe.
Ingrediente
1.      1 kg mazăre congelată
2.      4 pulpe de pui
3.      1 conservă cubuleţe de roşii
4.      1 ceapă
5.      2 morcovi
6.      sare
7.      piper
8.      mărar
9.      ulei
Mod de preparare
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei, apoi se adaugă pulpele porţionate şi se lasă câteva minute pe foc până îşi schimbă culoarea, apoi se adaugă apă ca să le acopere.
Când carnea e aproape fiartă, se pun rondele de morcovi, mazărea congelată şi se mai adaugă apă, apoi se lasă să fiarbă. Dupa 15 minute se adaugă şi roşiile cubuleţe şi se potriveşte gustul cu sare şi piper, apoi se dă de pe foc şi se adaugă verdeaţa tocată.