Varză călită cu
costiţă afumată
Varza dulce nu pot spune că
îmi place la nebunie. Dar pregătită când şi când alături de o bucăţică de
costiţă afumată… e delicioasă. Şi mai ales servită cu mămăliguţă.
Ingrediente
1.
2 verze
potrivite
2.
500 g
costiţă afumată
3.
2 cepe
mari
4.
2 roşii
5.
3 linguri
cu pastă de tomate
6.
sare
7.
piper
boabe
8.
2 frunzuliţe
de dafin
9.
ulei
Mod de preparare
Cepele se toacă mărunt şi se
pun la călit în ulei încins într-un vas care va merge la cuptor.
Costiţa se porţionează şi se
adaugă peste ceapă. Se călesc împreună căteva minute, apoi vasul se dă
deoparte.
Varza se toacă fin şi se
adaugă peste costiţa şi ceapă. Se pune şi o cană cu apă caldă şi se mai
completează în timpul fierberii, dar varza sigur o să lase suc şi poate nu mai
este nevoie.
Se dă vasul la cuptor direct
pe plita la foc mic. Când varza e aproape gata se adaugă roşiile tăiate
cubuleţe, pasta de tomate, frunzele de dafin, sare şi boabele de piper. Se mai
lasă să scadă.
Se serveşte caldă, cu
mămăliguţă şi ardei iute.
Poftă bună!