Blogul meu

Blogul meu

vineri, 4 aprilie 2014

Rondele de merluciu

Rondele de merluciu
Ingrediente
1.      1-2 buc trunchi de merluciu
2.      faina
3.      sare
4.      piper
5.      ulei
Mod de preparare reteta Rondele de merluciu
Se lasa merluciu la decongelat apoi se curata si se spala bine si se tamponeaza cu un servet.
Se taie trunchiul de peste in rondele potrivite care apoi se condimenteaza cu sare si piper si se lasa 15-20 de minute la frigider.
Dupa acest interval, se pune putin ulei la incins intr-o tigaie, se scoate pestele si se da fiecare rondea prin faina apoi se prajeste pe fiecare parte pana se rumeneste frumos.
Se serveste cald.
Pofta buna !


Salata de pui

Salata de pui
Ingrediente
1.      1 salata
2.      3-4 rosii
3.      3-4 castraveti mici
4.      1-2 cepe verzi
5.      150 g boabe porumb fiert (conserva)
6.      1/2 piept de pui fiert sau facut pe gratar
7.      150 g masline
8.      1 lingura ulei
9.      1 lingurita otet
10.  sare, piper si alte condimente dupa gust
Mod de preparare
Intr-un borcan de 500 ml amesteci foarte bine, 1 lingura ulei, 1 lingurita otet, sarea, piperul si alte condimente, dupa gust.
Adaugi maslinele si lasi totul deoparte (poti lasa cateva ore la frigider).
Toci pieptul de pui, fiert si racit sau il tai bucatele, tai fasii salata, felii rosiile, castravetii, ceapa verde si le pui intr-un castron destul de mare.
Adaugi porumbul, maslinele si amesteci foarte bine.
Daca doresti, poti adauga si branza taiata cubulete.
Pentru a fi mai savuroasa, lasi salata 15 minute sa se amestece aromele.
Aceasta salata merge grozav cu paine prajita sau alaturi de cartofi.
Este o salata delicioasa, usoara si hranitoare.