Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 1 martie 2014

Piept de pui pane

Piept de pui pane
Ingrediente
1.      1 piept de pui,
2.      200 gr faina,
3.      2 oua,
4.      sare,
5.      piper,
6.      ulei pentru prajit.
Preparare
Pieptul de pui se portioneaza in bucati si se bat usor cu ciocanul de snitele . Se pun portile de snitel pe o farfurie, se presara piper,sare si se amesteca usor. Separat pregatim compozitia de pane din: ou, faina , apa, sare si piper dupa gust. . Compozitia de pane trebuie sa aiba o consistenta ca o smantana mai groasa. Snitele de pui se pudreaza cu faina, se trec prin compozitia de pane, si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Se prajesc bine pe ambele parti. Cand sunt gata se pun pe platou alaturi de salata verde.

Ficatei aromati

Ficatei aromati
Ingrediente
1.      1 kg ficatei de pui,
2.      2 cepe,
3.      50 ml ulei,
4.      sare,
5.      piper,
6.      verdeata.
Garnitura:
1.      5 cartofi mari,
2.      sare,
3.      patrunjel verde,
4.      50 gr ulei.
Decor:
1.      salata verde creata,
2.      rosii.
Preparare
Ficateii se spala si se pun intr-un bol, straturi , straturi cu ceapa taiata rondele, sare si se lasa cca 2 ore la rece. Dupa acest timp se inlatura ceapa, iar ficateii se pun cu ulei intr-o tigaie. Se lasa sa se prajesca la foc mic. Cand sunt bine prajiti pe ambele parti se adauga piper si sare dupa gust. Separat intr-o cratita se pun cartofii curatiti , spalati si taiati rondele cu apa si sare la fiert. Cand sunt fierti se scot si se prajesc cateva momente in ulei incins pe ambele parti. Se adauga sare dupa gust. pe un platou cu salata verde se adauga ficateii, cartofii si presaram verdeata tocata marunt.
Servire