Salata de gogosari
Gogosarul face parte din
aceeasi familie de legume cu ardeiul si are proprietati medicinale aparte.
Sursa importanta de
substante nutritive esentiale, gogosarii au un continut bogat de vitamina C (250 mg la 100 g) ,de vitamina
A (0,23 mg/100 g), de vitamine din complexul B şi de minerale precum potasiul,
fosforul şi calciul.
Din acest motiv, dar si
pentru gustul lor deosebit, o salata de gogosari este oricand binevenita.
Ingrediente:
1.
6
gogosari
2.
2 linguri
de ulei
3.
1 lingura
de otet
4.
sare.
Mod de preparare:
1,Se aleg gogosari mari si
nevatamati, se coc pe masina si se curata la fel ca ardeii.
2,Se taie in sferturi, se
indeparteaza cotorul si semintele, si se asaza frumos in salatiera.
3,Deasupra se toarna un sos
facut din ulei, otet si sare.