Blogul meu

Blogul meu

marți, 5 noiembrie 2013

Salata de gogosari

Salata de gogosari
Gogosarul face parte din aceeasi familie de legume cu ardeiul si are proprietati medicinale aparte.
Sursa importanta de substante nutritive esentiale, gogosarii au un continut bogat  de vitamina C (250 mg la 100 g) ,de vitamina A (0,23 mg/100 g), de vitamine din complexul B şi de minerale precum potasiul, fosforul şi calciul.
Din acest motiv, dar si pentru gustul lor deosebit, o salata de gogosari este oricand binevenita.
Ingrediente:
1.      6 gogosari
2.      2 linguri de ulei
3.      1 lingura de otet
4.      sare.
Mod de preparare:
1,Se aleg gogosari mari si nevatamati, se coc pe masina si se curata la fel ca ardeii.
2,Se taie in sferturi, se indeparteaza cotorul si semintele, si se asaza frumos in salatiera.
3,Deasupra se toarna un sos facut din ulei, otet si sare.


Salata clasica de cartofi cu tarhon

Salata clasica de cartofi cu tarhon

Cartofii pot fi consumati ca si ingredient de baza folosit intr-o salata, sub forma de mancare sau ca adaos la ciorbe.
Preparati cu ierburi aromate, cartofii pot fi combinati cu tarhon si verdeturi proaspete.
Iata o salata usor de preparat si extrem de hranitoare care poate fi servita simpla sau cu friptura.
Ingrediente:
1.      un kg cartofi
2.      un galbenus
3.      o lingurita mustar
4.      o lingurita zahar
5.      100 g ulei
6.      o lingura zema de lamaie sau otet
7.      sare
8.      o lingura patrunjel verde si marar tocat
9.      cateva foi de tarhon.
Mod de preparare:
1,Se fierb cartofii chifle, se curata si se taie potrivit de subtiri.
2,Se face o maioneza cu mustar, bine potrivita de sare si de acru, la care se adauga marar si patrunjel verde tocat marunt si putin tarhon.
3,Se amesteca cu cartofii.
Mod de servire:
Salata clasica de cartofi cu tarhon se poate servi calda sau rece pe o salatiera. Imprejur se pun felii de rosii sau ardei cruzi taiati rotoco