Blogul meu

Blogul meu

vineri, 6 iunie 2014

TOCANITA DE CARTOFI CU CARNE DE PUI




TOCANITA DE CARTOFI CU CARNE DE PUI
Ingrediente
1.      1kg cartofi,
2.      2morcovi mici,
3.      1/2ardei gras,
4.      4cepe,
5.      1piept de pui,
6.      boia,
7.      vegeta,
8.      sare,
9.      1foaie dafin,
10.  1cub knorr patrunjel cu smantana,
11.  1cub vegeta pui,
12.  patrunjel
Mod de preparare
Se curata si se taie marunt ceapa,ardeiul,morcovii si se pun la distuit in putina apa cu ulei,sare si vegeta,10min.Se taie cubulete pieptull de pui dezosat si se pune peste legume,se adauga apa cat sa acopere compozitia si se mai fierbe 15min.Intre timp se curata cartofii,se taie cubulete si se pun la fiert peste legume si carne.Se adauga din nou apa cat sa acopere totul,se adauga cuburile de vegeta,dafinul si se mai fierbe 20min.Spre sfarsit se pun 2lingurite boia,suc de rosii si se condimenteza dupa gust.Se pot pune si 2rosii taiate marunt in compozitia initiala.Se presara patrunjel proaspat

Mancare de mazare verde

Mancare de mazare verde
    Ingrediente
1.      4 cepe rosii, mici,
2.      putina verdeata proaspata,
3.      4 linguri de ulei de floarea-soarelui,
4.      1 kilogram de mazare verde, boabe,
5.      jumatate de litru de suc de rosii facut in casa,
6.      putina sare si piper pentru gust.
    Mod de preparare
    Se pune uleiul intr-o tigaie la incins. Dupa ce s-a incins uleiului se adauga ceapa tocata marunt. Se caleste pana ce devine sticloasa. Se fierbe in acest timp mazarea.
    Se scoate ceapa si se adauga in mancare, apoi se lasa sa fiarba impreuna cu sucul de rosii. La final, inainte de servire se adauga verdeata proaspata, tocata marunt (se adauga patrunjel).
    Pofta buna!