Blogul meu

Blogul meu

duminică, 12 ianuarie 2014

Dovlecei pane cu sos de usturoi

Dovlecei pane cu sos de usturoi
Ingrediente
1.      3 dovlecei mari
2.      2 oua
3.      100 gr faina
4.      1 capatana usturoi
5.      200 ml ulei
6.      2 lingurite otet
7.      sare, piper
Mod de preparare
Curatam dovleceii de coaja si ii taiem felii nu foarte groase.
Tavalim feliile de dovlecel prin faina.
 Batem ouale cu sare si piper si punem dovleceii in compozitie.
Iii scoatem unul cate unul, ii scurgem de oul in exces si ii prajim in ulei incins.
Ii scoatem intr-o sita ca sa se elimine surplusul de ulei .
Pregatim sosul de usturoi.
Curatam usturoiul si il pisam. Adaugam un praf de sare.
Punem o lingura de ulei si frecam cu o lingura de lemn pana capata consistenta unui sos.
Dupa ce a capatat consistenta de sos punem o lingurita de otet si frecam pana se incorporeaza. Otetul are rolul de a ajuta sosul sa nu se taie, da un gust deosebit si albeste sosul.
Punem apoi treptat uleiul si restul de otet frecand  in continuare pana isi mareste volumul de cateva ori.
Mare atentie , trebuie sosul trebuie frecat in aceeasi directie ca sa nu se taie.
Servim dovleceii pane alaturi de sosul de usturoi

Salata usoara cu piept de pui

Salata usoara cu piept de pui
Ingrediente - Salata usoara cu piept de pui
1.      1piept de pui spalat si taiat fisii ca pentru snitele mici.
2.      2-3 oua tari
3.      3-4 cepi
4.      1cosulet cu ciuperci proaspete.
Mod de preparare
Pieptul de pasare se spala se taie felii si se prajeste sau pe tigaia de gril se frige dar sa nu fie uscat.
2 cepi se taie solzi si se prajeste in ulei pina devin aurii.
Se taie pieptul cubulete si se pune intr-un bol.
Se taie ciupercutele felii si se prajesc putin.
Se amesteca ceapa prajita si cu ciupercutele prajite,deasemeni pieptul de pasare si ouale taiate felii,se adauga ceapa cruda taiata cuburi,sare piper si daca mai este nevoie putin ulei.Se lasa la frigider ptr citeva ore dupa care se poate servi.Este gustoasa cu bagheta proaspata si salata verde alatur


Ingrediente - Salata usoara cu piept de pui
1.      1piept de pui spalat si taiat fisii ca pentru snitele mici.
2.      2-3 oua tari
3.      3-4 cepi
4.      1cosulet cu ciuperci proaspete.
Mod de preparare
Pieptul de pasare se spala se taie felii si se prajeste sau pe tigaia de gril se frige dar sa nu fie uscat.
2 cepi se taie solzi si se prajeste in ulei pina devin aurii.
Se taie pieptul cubulete si se pune intr-un bol.
Se taie ciupercutele felii si se prajesc putin.
Se amesteca ceapa prajita si cu ciupercutele prajite,deasemeni pieptul de pasare si ouale taiate felii,se adauga ceapa cruda taiata cuburi,sare piper si daca mai este nevoie putin ulei.Se lasa la frigider ptr citeva ore dupa care se poate servi.Este gustoasa cu bagheta proaspata si salata verde alatur