Mancare de cartofi cu carne
Ingrediente
1. 1 kg
spata de porc,
2. 1 kg
cartofi (de preferat rosii),
3. 2 cepe,
4. 100 ml
bulion,
5. 100 ml
ulei,
6. 1
lingurita boia de ardei dulce,
7. sare si
piper dupa gust,
8. 1
legatura de marar verde.
Mod de preparare
9. Carnea se taie in bucati mici
si se frige in ulei incins pana devine usor rumenita.
10. Se scoate intr-o cratita iar in uleiul ramas calim ceapa taiata
marunt. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga bulionul si se lasa sa fiarba cateva
minute.
11. In cratita cu carne se adauga
apa cat sa acopere si se lasa sa fiarba la foc mic pana devine moale.
12. Cand carnea este gata se
adauga cartofii taiati rondele ( mai mari ) si sosul de mai sus.
13. Se lasa sa fiarba cca 15 min,
pana ce cartofii sunt fierti potrivit.
14. Se adauga sare, piper dupa
gust si boia de ardei dulce. Se amesteca usor apoi adaugam mararul taiat
marunt.
15. Se serveste dupa preferinta
alaturi de muraturi.