Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 16 noiembrie 2013

Mancare de cartofi cu carne

Mancare de cartofi cu carne
Ingrediente
1.       1 kg spata de porc,
2.       1 kg cartofi (de preferat rosii),
3.       2 cepe,
4.       100 ml bulion,
5.       100 ml ulei,
6.       1 lingurita boia de ardei dulce,
7.       sare si piper dupa gust,
8.       1 legatura de marar verde.
Mod de preparare
9.       Carnea se taie in bucati mici si se frige in ulei incins pana devine usor rumenita.
10.   Se scoate intr-o cratita  iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga bulionul si se lasa sa fiarba cateva minute.
11.   In cratita cu carne se adauga apa cat sa acopere si se lasa sa fiarba la foc mic pana devine moale.
12.   Cand carnea este gata se adauga cartofii taiati rondele ( mai mari ) si sosul de mai sus.
13.   Se lasa sa fiarba cca 15 min, pana ce  cartofii sunt fierti potrivit.
14.   Se adauga sare, piper dupa gust si boia de ardei dulce. Se amesteca usor apoi adaugam mararul taiat marunt.

15.   Se serveste dupa preferinta alaturi de muraturi.

Clătite celebre

Clătite celebre
Ingrediente
1.       500 ml lapte dulce
2.       3 ouă
3.       3 lingurițe de margarină
4.       6 linguri de zahăr
5.       2 pachețele de praf de copt
6.       500 g făină
7.       arome după preferință.
Mod de preparare
1.       Se amestecă ouăle, margarina, zahărul praful de copt (nestins) și aromele cu ajutorul unui tel (nu e nevoie de mixer dacă se amestecă energic până se dizolvă bine margarina). Se adaugă laptele și făina.
2.       Se încinge bine o tigaie, de preferință de tefal pentru că se coc mai bine. Atenție, nu se unge tigaia! Se pune cu un polonic mic din compoziția rezultată cantitatea dorită pentru ca să iasă clătita de dimensiunea dorită. Se vor coace repede, așa că trebuie avut de grijă să le întoarcem din timp ca să nu se ardă
3.       Se pot mânca simple, unse cu dulceață sau cu cremă de ciocolată.
4.       Pentru gospodinele mai temerare, se pot coace clătitele într-o tigaie specială, ca să iasă mai mari și se realizează un tortleț cu umplutură după gust. Pe ultima clătită se poate pune frișcă și toping. Dar ca tortul să aibă stabilitate, clătitele trebuie coapte cu grijă ca să aibă aceeași dimensiune de la mijloc până spre margine. O să fie o bunătate și o să creeze dependență. O să vedeți. Poftă bună!