Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 29 ianuarie 2014

Conopida cu branza

Conopida cu branza
Ingredientele necesare:
1.      1 conopida
2.      40 g unt
3.      300 ml lapte degresat
4.      200-300 g branza degresata
5.      sare si piper dupa gust
6.      legatura patrunjel
Ø  Cum se prepara Conopida cu branza:
Ø  Conopida cu branza te poate ajuta sa-ti recapeti silueta, alaturi de alte retete de slabit sau diete.
Ø  Spala conopida, portioneaz-o in buchetele apoi fierbe-o cu apa fiarta si un varf de sare pana se inmoaie.
Ø  Scurge conopida bine si aseaza buchetele de conopida intr-un vas de sticla termorezistent sau o tava.
Ø  Topeste untul, pune laptele, sarea, piperul si branza rasa, apoi amesteca bine.
Ø  Toarna compozitia rezultata peste conopida si baga la cuptor timp de 20-30 minute. La sfarsit presara patrunjel tocat marunt.
Ø  ReteteKulinare.ro iti ureaza Pofta Buna!


Mamaliguta cu ciuperci

Mamaliguta cu ciuperci
Ingrediente
1.      500 gr ciuperci,
2.      1 ceapa,
3.      piper,
4.      verdeata,
5.      50 ml ulei,
6.      sare,
7.      mamaliguta calda in functie de vasul pe care il avem.
Preparare
Ciupercile se spala, se taie fasii. Ceapa se curata , se spala si se toaca marunt. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ciupercile si lasam la foc mic pana se calesc. Se adauga piper, sare dupa gust si verdeata tocata marunt. Intr-un vas termorezistent se unge cu ulei, adaugam un start de mamaliguta calda, se adauga compozitia de ciuperci , se intinde uniform peste toata suprafata, apoi ultimul strat de mamaliguta, si se unge cu ulei. Se introduce vasul in cuptorul incalzit si se lasa pentru minim 10 minute. Cand este gata se portioneaza pentru servire.
Servire