Blogul meu

Blogul meu

marți, 1 aprilie 2014

Spanac crema cu ochi de ou

Spanac crema cu ochi de ou
Ingrediente
1.      1/2 kg spanac proaspat
2.      sare, piper
3.      2 linguri de faina
4.      3 catei de usturoi
5.      ulei
6.      lapte (cat curpinde, aproximativ 1 cana)
7.      2 oua
Mod de preparare reteta Spanac crema cu ochi de ou
- Alegem spanacul si il spalam bine. Eu am avut spanac in punga de la supermarket, gata ales si spalat. Il punem in apa la fiert. Se fierbe doar 3-5 minute si se strecoara. Il tocam marunt cu cutitul.
- In cratita punem uleiul cu usturoiul pisat la calit  si adaugam apoi faina. Prajim doar putin, pana capata o culoare si punem putin lapte rece, amestecand continuu cu un tel. Adaugam spanacul si restul de lapte. Punem sare, piper alb si amestecam mereu pana devine ca o crema.
- Separat prajim oua si servim impreuna cu spanacul

Borş cu verdeţuri de primăvară

Borş cu verdeţuri de primăvară
Emblematică ciorbă a primăverii din Bucovina, gătită cu borş de-adevăratelea – de putină, înmulţit din huşti – această fiertură primordială înglobează în ea cam tot ce se poate găti şi folosi cu bucurie de la natură, de la prima urzică şi ştevie ale anului, la lobodă şi leurdă, spanac, ceapă şi usturoi verde şi, cum altfel, primele frunzuliţe de pătrunjel şi leuştean. Îngroşată după poftă cu o mână de orez sau câţiva cartofi care să-i dea consistenţă, dreasă cu o lingură de iaurt gras sau smântână şi servită cu mămăligă dintr-un blid ciobit pe margine, acest borş organic este un omagiu adus naturii şi primăverilor sale. Încă o dovadă că bucuriile autentice se nasc din lucruri simple.
Ingrediente:
1.      3 litri de borş
2.      2 mâini de urzici tinere
3.      2 legături zdravene de lobodă roşie
4.      1 mână sănătoasă de ştevie
5.      4 legături de leurdă
6.      2 legături de ceapă verde
7.      2 legături de usturoi verde
8.      1 mână de spanac crud
9.      1 mână bună de verdeaţă (pătrunjel şi leuştean și/sau mărar)
10.  1 kilogram cartofi sau 1 cană de orez
11.  sare
12.  400 grame smântână grasă
Preparare:
    Spălaţi verdeţurile în câteva ape reci, în special urzicile, ştevia şi spanacul.
    Curăţaţi de codiţe frunzele de lobodă. Dacă sunt prea mari, tăiaţi-le în 2-3.
    Tocaţi frunzele de urzici (sunt singurele care nu scad la fierbere şi îi menţin textura fermă).
    Tocaţi mare leurda, spanacul şi ştevia.
    Curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe cartofii (asta în cazul în care nu folosiţi orez).
    Puneţi la fiert borşul împreună cu 5 litri de apă rece şi cartofii.
    Fierbeţi 20 de minute, asezonaţi cu sare.
    Adăugaţi verdeţurile şi, după câteva clocote, ceapa şi usturoiul tăiat rondele.