Mămăligă cu ochiuri în cuiburi
Ingrediente:
ü 250g de mălai
ü 1 litru de apă
ü 1 linguriţă de sare
ü 2 linguri de ulei
ü 3 ouă
Mod de
preparar
1. Se
pune apa la fiert, în care se adaugă sarea şi uleiul. Când începe să
clocotească, se toarnă mălaiul în ploaie amestecând încontinuu cu telul sau cu
o lingură de lemn. După ce s-a încorporat tot mălaiul, se lasă mămăliga la
fiert aproximativ 20 de minute, amestecând din când în când (mămăliga nu
trebuie să fie prea tare).
2. Se
răstoarnă mămăliga într-un vas termorezistent şi se formează cu o lingură trei
scobituri (cuiburile). Se sparg ouăle şi se pune fiecare în cuibul său. Se dă
la cuptor 3-4 minute sau până se coagulează ouăle. Se serveşte mămăliga caldă
cu brânză telemea.