Blogul meu

Blogul meu

duminică, 3 noiembrie 2013

Aripioare cu garnitura de orez si ciuperci

Aripioare cu garnitura de orez si ciuperci
Ingrediente
casoleta de aripioare
o cana de orez
o bucata de praz
400g ciuperci
ulei
piper,sare
Mod de preparare - Aripioare cu garnitura de orez si ciuperci
Aripioarele le-am taiat jumatati (ca sa se prajeasca uniform),le-am presarat cu piper,chilli,boia dulce,oregano,cimbru,sare si le-am prajit in ulei incins.
Pentru garnitura:am calit prazul tocat marunt apoi am adaugat ciupercile felii pana s-au rumenit putin apoi am pus orezul..(eu folosesc din cel cu bobul lung si prefiert) si l-am lasat putin amestecand tot timpul sa nu se lipeasca.Peste toate am  pus apa,sare,piper si le-am lasat la fiert pana ce orezul a fost gata.Am servit totul cu muraturi asortate.
 

Peste pane

Peste pane
Ingrediente
1.      500 gr de file de peste fara oase
2.      2oua
3.      3 linguri de faina
4.      3 linguri de ulei de masline
5.      sare
Mod de preparare
Pestele se dezgheata si se pune pe un servetel de bucatarie pentru ca sa-i absoarba tot lichidul.  Se taie in portiuni mai mici . Tigaia se incalzeste cu ulei si se adauga un catel de usturoi , se caleste apoi se inlatura. Aparte se bat cu furculita ( nu cu mixerul) cu  putina sare, ouale. In alt platou se toarna faina. Fiecare bucatica de file se tavaleste prin faina pe o parte si alta , pe urma prin oul batut si se prajeste  in uleiul incins timp de 4-5 minute pe o parte si alta.  Cand se prajeste pestele , temperatura aragazului  se scade la mijlociu. Ultimul minut se mareste temperatura la maxim si se intoarce cand pe o parte cand pe alta pestele ca sa obtinem o pojgita crocanta. Va rezulta un peste foarte gustos, crocant si in mijloc cu o carnita alba suculenta.