Varza cu carne
tocata la cuptor
Ingrediente
1.
800 gr
varza
2.
1/2
lingurita cimbru uscat
3.
450 gr
carne tocata de porc
4.
10 fire
patrunjel
5.
2 oua
6.
2 linguri
smantana acra (fermentata)
7.
sare,
piper
8.
2-3
linguri ulei
9.
pesmet
pentru tava
Preparare
1.
Se taie varza fideluta
fina cu cutitul sau folosind razatoarea.
2.
Se incinge uleiul
intr-o tigaie larga si se adauga varza, amestecand des. Varza se adauga in 3-4
transe, fiecare transa adaugandu-se dupa ce anterioara a scazut. La fiecare
transa presarati sare, piper negru si cimbru. Dupa ce ati pus toata varza,
adaugati 100 ml apa si inabusiti varza timp de 15 minute, amestecand des. La
final gustati varza de sare si piper si mai adaugati daca e necesar.
3.
Carnea tocata se
framanta cu 1 ou, patrunjelul tocat, 1 lingurita rasa de sare si piper negru.
4.
Se unge cu unt sau
ulei o tava termorezistenta (de 15 x 23 cm). Se presara cu pesmet.
5.
Se aseaza un pic mai
mult de jumatate din varza calita in tava. Se aseaza apoi toata carnea pe
varza. Se aseaza restul de varza deasupra.
6.
Se bate smantana cu
oul ramas. Se toarna peste varza.
7.
Se coace la 200C
timp de 40 minute, pana e rumena deasupra.
8.
E buna calda sau
reincalzita