Blogul meu

Blogul meu

marți, 11 februarie 2014

Orez cu legume si carnati oltenesti

Orez cu legume si carnati oltenesti
Ingrediente
1.      250 gr orez brun,
2.      1 ardei,
3.      2 rosii,
4.      1 ceapa,
5.      sare,
6.      70 ml ulei,
7.      sare,
8.      verdeata.
Preparare
Orezul se spala si se pune la fiert separat intr-o cratita cu 700 ml apa. Se lasa sa fiarba la foc mic.
Separat intr-o tigaie se incinge uleiul se adauga ceapa tocata marunt apoi dupa cateva momente ardeiul si rosiile taiate cubulete. Se amesteca si dupa circa 5 minute se adauga oltenestii taiati bastonase de cca 2-3 cm. Se lasa pe foc pana se formeaza un sos. Cand orezul este fiert se ia de pe foc si se pune peste sosul format cu oltenesti. Se amesteca usor, se adauga sare dupa gust si verdeata tocata marunt.
Se serveste cald.

Paste cu cârnaţi

Paste cu cârnaţi
Ingrediente
1.      1 pachet paste scurte
2.      1 tub brânză topită
3.      200 ml smântână
4.      2 cârnaţi picanţi
5.      pătrunjel
6.      sare
7.      piper
Preparare
Combinaţia de paste şi cârnaţi picanţi e delicioasă, iar reţeta e foarte simplă:
1.    Pastele se fierb în apă cu sare.
2.    Între timp, smântâna şi brânza topită se pun pe foc şi se lasă până se topeşte brânza.
3.    Cârnaţii se taie rondele, care se prăjesc uşor într-o tigaie fără ulei.
4.    Pastele scurse se amestecă bine cu sosul de smântână şi se pun în vasul de cuptor.
5.    Se aşază şi rondelele de cârnaţi şi se dau la cuptor pentru 15 minute. Se aduc la masă cu puţin piper şi pătrunjel.