Orez cu legume si
carnati oltenesti
Ingrediente
1.
250 gr
orez brun,
2.
1 ardei,
3.
2 rosii,
4.
1 ceapa,
5.
sare,
6.
70 ml
ulei,
7.
sare,
8.
verdeata.
Preparare
Orezul se spala si se pune
la fiert separat intr-o cratita cu 700 ml apa. Se lasa sa fiarba la foc mic.
Separat intr-o tigaie se
incinge uleiul se adauga ceapa tocata marunt apoi dupa cateva momente ardeiul
si rosiile taiate cubulete. Se amesteca si dupa circa 5 minute se adauga
oltenestii taiati bastonase de cca 2-3 cm. Se lasa pe foc pana se formeaza un
sos. Cand orezul este fiert se ia de pe foc si se pune peste sosul format cu
oltenesti. Se amesteca usor, se adauga sare dupa gust si verdeata tocata
marunt.
Se serveste cald.