Blogul meu

Blogul meu

duminică, 18 mai 2014

Gratin de conopidă și broccoli

Gratin de conopidă și broccoli
Ingrediente
1.      8 conopidă mare, ruptă în buchețele
2.      1 cub pentru supă de legume bio
3.      1 broccoli mare, rupt în buchețele
4.      200g de smântână pentru gătit
5.      1 lingură de muștar cu boabe
6.      vin alb, pentru stropit (dacă ai o sticlă desfăcută la îndemână)
7.      ½ linguriță de nucșoară
8.      2 felii de pâine veche, transformată în pesmet
Mod de preparare
    1. Pune conopida într-o cratiță și acoper-o cu apă rece, adaugă cubul pentru supă și adu totul la punctul de fierbere. Adaugă broccoli și fierbe-l 1 minut, apoi scurge tot și păstrează puțin lichid. Lasă legumele deoparte. (Nu trebuie sa fie foarte moi.)
    2. Încinge cuptorul la 200ºC/gaz 6 (dacă nu ai pus deja plăcinta de curcan în el). Amestecă smântâna pentru gătit cu muștarul, vinul (dacă folosești), nucșoara și asezonează. Adaugă peste legume și amestecă bine. Transferă totul într-un vas termorezistent, presară pesmetul și dă la cuptor 30 de minute, până se rumenește.


Pui cu broccoli si lamaie

Pui cu broccoli si lamaie
Daca vrei o masa usoara puiul si legumele sunt cea mai buna alegere. Daca nu vrei sa pierzi timp pretios, poti sa gatesti aceasta reteta si cu bucatile de pui care raman dupa friptura de cu o seara inainte.
Ingrediente
1.      2 linguri zeama de lamaie,
2.      350 ml supa de pui,
3.      2 buc piept de pui fara piele,
4.      3 linguri faina ,
5.      350 gr broccoli ,
6.      200 gr ciuperci
Metoda de preparare
Intr-o tigaie neaderenta caleste pieptul de pui taiat fasii si ciupercile feliate subtire intr-o lingura de ulei. Ai grija sa le intorci la fiecare 2 minute de pe o parte pe alta pana cand se rumenesc
Adauga broccoli si 250 ml supa de pui si lasa sa dea in clocot la foc mediu, apoi redu flacara si acopera cu un capac. Lasa sa fiarba la foc mic timp de 5-7 minute pana cand broccoli si puiul sunt fierte. Opreste focul.
Amesteca bine 100 ml de supa de pui, zeama de lamaie si faina si pune intr-o tigaie pe foc mic. Lasa amestecul sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase si sa capete consistenta unei smantani. Condimenteaza su sare si piper si 2-3 catei de ustuori.
Toarna sosul peste pui si broccoli si lasa-le pe foc inca 1-2 minute.
Serveste puiul cu broccoli cu taietei de orez, orez sau cuscus.