Blogul meu

Blogul meu

duminică, 29 decembrie 2013

Macaroane cu branza la cuptor


Macaroane cu branza la cuptor
Ingrediente:
1.      400 g. macaroane (sau alt fel de paste)
2.      200 g. branza telemea
3.      200 g. branza de vaci
4.      4 oua
5.      6-8 linguri smantana sau iaurt
6.      1 lingura mare unt
7.      zahar (optional)
Mod de preparare:
Se fierb pastele dupa indicatiile de pe pachet. Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Se unge cu unt o tava, un vas de Jena sau o cratita.
Se sfarama cu o furculita branza dulce; telemeaua se rade (pe razatoarea mare).
Se bat bine ouale si se amesteca cu  pastele si cu branza pregatita,
Se pune compozitia in vas, se toarna smantana sau iaurtul, se amesteca usor, si se pune la cuptor timp de aprox. 20 de minute, la foc potrivit.
Asa arata gata

Sos de mustar

Sos de mustar

1.     Se freaca 3 lingurite de mustar cu 100 ml ulei, turnat treptat.
2.     Se adauga 1 lingurita zeama de lamâie,
3.     sare, piper,
4.     un praf de zahar pudra,
5.     iar la sfârsit se adauga treptat 2 linguri de smântâna si 1 lingura apa.
6.     Se bat bine pâna capata consistenta unei creme.
Daca se adauga la ingredientele mentionate si 1 borcan mic de iaurt, reducând, in schimb, cantitatea de ulei la 1 lingura, se obtine un sos usor, potrivit pentru asezonarea oricarui fel de salata de legume.
Pofta buna !