Blogul meu

Blogul meu

duminică, 2 martie 2014

File de pangasius cu orez si broccoli

File de pangasius cu orez si broccoli
Ingrediente
1.      2 bucati file de pangasius
2.      cam un sfert de broccoli
3.      jumatate de cana de orez
4.      cana jumatate de apa pentru orez
5.      sare
6.      piper
Mod de preparare
Condimentam pestele si-l punem pe grill(al meu este cu aburi).
Intr-un vas sperat pregatim orezul, de data asta l-am facut simplu simplu. Am pus apa masurata la incalzit, am sarat-o si apoi am pus orezul.
Cand pestele este aproape gata, punem o oala cu apa si sare la fiert. In momentul in care apa a dat in clocot punem si bucatile de broccoli. Se fierbe pana cand furculita intra usor, trebuie sa ramana intreg.
Completam farfuria cu 2 linguri din amestecul de orez, buchetelele de broccoli si peste.
Pofta buna!

Ciorba de coaste afumate

Ciorba de coaste afumate
Ingrediente
1.      500 gr coasta afumata de porc
2.      1 morcov potrivit
3.      1 telina
4.      1 pastarnac
5.      1 ceapa
6.      1 rosie
7.      1 cartof potrivit ca marime
8.      3 linguri pasta de tomate
9.      3 cuiburi taietei
10.  patrunjel verde
11.  zeama de varza
Mod de preparare reteta Ciorba de coaste afumate
Taiem coasta de porc in bucati potrivite, apoi o spalam cu apa calduta. Intr-o oala incapatoare punem coasta sa fiarba cu apa rece.
Intre timp curatam legumele. Morcovul, telina,si pastarnacul le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Cine doreste le poate taia cubulete potrivite. Rosia se opareste, se curata de pielita si se da si ea pe razatoarea cu ochiuri mari. Ceapa se toaca marunt, iar cartoful se taie cubulete. Lasam sa fiarba carnea, iar cand incepe sa se formeze spuma deasupra, o luam cu o lingura. Curatam de spuma ori de cate ori este nevoie. Adaugam zarzavatul si lasam sa fiarba, la foc potrivit, pana cand carnea este bine fiarta. Spre sfarsitul prepararii adaugam zeama de varza dupa gust si pasta de tomate. Mai adaugam sare doar daca este nevoie. Atentie, nu punem sare de la inceput in ciorba, deoarece si zeama de varza este sarata. Lasam sa fiarba cateva minute, apoi adaugam taieteii si lasam sa dea in cateva clocote, cat sa se inmoaie. Oprim focul si adaugam patrunjelul tocat marunt.