Ardei pentru iarna
Ingrediente – Ardei pentru
iarna
1.
5 kg
ardei gogosar intreg,
2.
500 ml
otet,
3.
400 gr
zahar,
4.
100 gr
sare grunjoasa,
5.
piper
boabe,
6.
foi de
dafin,
7.
hrean
Mod de preparare
Hreanul se curata, se spala si se taie
rondele.
Gogosarii se spala si se taie felii dupa
preferinta ( felii subtiri, in 4 parti)
Intr-un
vas mai mare se amesteca sarea cu zaharul, se adauga ardeiul si
amestecam. Se acopera vasul cu un servet si se pune in camara pana a doua zi.
Se lasa cca 20-24 ore , in acest timp se
formeaza un suc dulceag usor sarat.
Se aseaza ardeii in borcane sterilizate ,
adaugam rondele de hrean, foi de dafin
si piper boabe.
Se pune peste ardei sucul amestecat cu otet, se capseaza si se
pastreaza la loc aerisit si racoros.