Blogul meu

Blogul meu

vineri, 11 aprilie 2014

Ardei umpluti


Ardei umpluti
Ingrediente:
1.      10 ardei grasi ,
2.      500 g carne tocata,
3.      100 g orez,
4.      3 cepe normale,
5.      1 morcov,
6.      1 ardei mic,
7.      patrunjel,
8.      marar,
9.      1 ou,
10.  sare,
11.  piper,
12.  2-3 linguri faina de grau,
13.  3-4 linguri bulion
Mod de preparare:
Se curata si se taie ceapa, dupa care se caleste la foc mic. Spre final se adauga bulionul, apoi morcovul ras, patrunjelul si mararul, carnea, orezul ales si spalat, oul, faina, condimente dupa gust. Se amesteca bine.
Ardeii se spala, se decupeaza cotoarele, se inlatura semintele dupa care se vor umple luand cu lingura din compozitia obtinuta anterior. Fiecare ardei se acopera cu partea de cotor curatat, se aseaza intr-o oala pentru fiert. De obicei eu pun pe fundul oalei cateva frunze de vita de vie sau varza, depinde si de oala. In apa pentru fiert eu adaug si cateva linguri de bors acru si sare dupa gust. Se pot manca adaugand putin iaurt sau smantana deasupra, dupa gust.



Ciorba de orez cu vacuta




Ciorba de orez cu vacuta
Ingrediente:
1.      500-600 gr.
2.      carne de vaca,
3.      1 buc.
4.      ceapa,
5.      1 buc.
6.      morcov,
7.      1 buc.
8.      patrunjel,
9.      1 buc.
10.  telina mica,
11.  6 linguri de orez,
12.  1 ou,
13.  zeama de la o lamiie,
14.  sare,
15.  patrunjel verde tocat,
16.  2 l apa
Mod de preparare
Carnea taiata in bucati se pune la fiert cu apa rece. Dupa primele clocote, se ia spuma si se adauga ceapa si zarzavaturile intregi, curatate si spalate. Dupa ce aproape au fiert se adauga orezul spalat.
Cind orezul este fiert, se potriveste ciorba de sare, se trage oala de pe foc si se drege cu un ou batut si zeama de lamiie.
Se poate pune si smantana
Cuvinte cheie: ciorba orez vacuta carne telina