Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 5 aprilie 2014

Bors cu carne de porc


Bors cu carne de porc
Ingrediente:
1.      Carne de porc 500 g,
2.      ceapa 2,
3.      sfecla 1,
4.      morcovi 1,
5.      patrunjel 1,
6.      cateva foi de varza,
7.      cartofi 2-3,
8.      rosii 2,
9.      ardei 1,
10.  marar,
11.  patrun­jel,
12.  leustean,
13.  sare,
14.  bors 1 L,
15.  smantana 200 g,
16.  apa 3 L.
Mod de preparare:
Oasele si carnea taiata bucati se pun la fiert in apa rece. Se aduna spuma, se pune sare si se lasa sa fiarba o ora. Se taie ceapa marunt, iar restul de zarzavat, in afara de cartofi, se taie fideluta si se pune sa fiarba impreuna cu carnea. Cand aceasta e aproape fiarta, se pun si cartofii taiati cuburi mici. Se da, separat, borsul in clocot si se adauga, dupa gust, patrun­jel, marar si leustean. Se serveste cu smantana.


Ficat de porc papricat

Ficat de porc papricat
Ingrediente:
1.      800 g ficat de porc
2.      300 g ceapa
3.      100 g untura
4.      1 kg cartofi
5.      50 ml vin alb
6.      500 ml supa de oase
7.      1 lingura boia de ardei dulce
8.      patrunjel verde
9.      sare, piper
Mod de preparare:
Ficatul de porc se spala, se portineaza si se inabusa in untura cu putina supa de oase. Ceapa se curata, se spala, se taie si sinabusa in untura si putina supa de oase, se adauga boiaua de ardei dulce, sarea si restul de supa de oase. Se fierbe 10 - 20 de minute. Cand acest sos este gata se toarna peste ficat si se mai fierbe inca 10 minute. Spre sfarsitul fierberii se adauga vinul. Cartofii se curata, se spala, se taie sferturi si se fierb in apa cu sare. Se serveste alaturi de cartofii natur si patrunjel verde taiat marunt deasupra. Pofta buna!