Bors cu carne de
porc
Ingrediente:
1.
Carne de
porc 500 g,
2.
ceapa 2,
3.
sfecla 1,
4.
morcovi
1,
5.
patrunjel
1,
6.
cateva
foi de varza,
7.
cartofi
2-3,
8.
rosii 2,
9.
ardei 1,
10.
marar,
11.
patrunjel,
12.
leustean,
13.
sare,
14.
bors 1 L,
15.
smantana
200 g,
16.
apa 3 L.
Mod de preparare:
Oasele si carnea taiata
bucati se pun la fiert in apa rece. Se aduna spuma, se pune sare si se lasa sa
fiarba o ora. Se taie ceapa marunt, iar restul de zarzavat, in afara de
cartofi, se taie fideluta si se pune sa fiarba impreuna cu carnea. Cand aceasta
e aproape fiarta, se pun si cartofii taiati cuburi mici. Se da, separat, borsul
in clocot si se adauga, dupa gust, patrunjel, marar si leustean. Se serveste
cu smantana.