Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 15 martie 2014

Paste cu cârnaţi

Paste cu cârnaţi
Ingrediente
1.      1 pachet paste scurte
2.      1 tub brânză topită
3.      200 ml smântână
4.      2 cârnaţi picanţi
5.      pătrunjel
6.      sare
7.      piper
Preparare
Combinaţia de paste şi cârnaţi picanţi e delicioasă, iar reţeta e foarte simplă:
1.    Pastele se fierb în apă cu sare.
2.    Între timp, smântâna şi brânza topită se pun pe foc şi se lasă până se topeşte brânza.
3.    Cârnaţii se taie rondele, care se prăjesc uşor într-o tigaie fără ulei.
4.    Pastele scurse se amestecă bine cu sosul de smântână şi se pun în vasul de cuptor.
5.    Se aşază şi rondelele de cârnaţi şi se dau la cuptor pentru 15 minute. Se aduc la masă cu puţin piper şi pătrunjel.
Categoria: Bucataria italiana, Bucatarie internationala, Carte de bucate, Pasta, Paste si Pizza

Cartofi taranesti cu pui

Cartofi taranesti cu pui
Ingrediente
1.      1 kg cartofi
2.      3 legaturi ceapa verde
3.      4 cepe
4.      3 linguri ulei masline
5.      50 ml vin
6.      sare
7.      piper
8.      boia de ardei
9.      cimbru
Mod de preparare
Cartofii i-am pun la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei, i-am scurs de apa, i-am trecut pe sub un jet de apa rece si i-am lasat sa se raceasca, apoi i-am curatat de coaja si i-am taiat felii. Intr-o tigaie am adaugat putin ulei si cand s-a incins am adaugat ceapa tocata, am lasat sa se caleasca putin dupa care adaugam si ceapa verde tocata, piper, boia, cimbru si mai lasam approx 2 min pe foc. Am uns cu ulei tava rotunda si am asezat un rand felii de cartofi alternand cu ceapa, la sfarsit am adaugat vinul si sare dupa gust. Am dat la cuptorul incalzit approx 25 min pana se rumesc cartofii. Cand cartofii sunt aproape rumeniti, am asezat si ciocanele de pui ( preparate in prealabil in tigaia dry cooker ) pentru a se rumeni.
Pofta buna!