Salată de cartofi
cu caper
Ingrediente:
1.
500 g
cartofi
2.
30 g
capere in otet
3.
2 oua
4.
2 ardei
grasi in otet
5.
4 ansoa
conservate in sare
6.
1 tulpina
de telina
7.
1
legatura de busuioc
8.
cateva
fire de busuioc si de patrunjel pentru ornat
9.
otet
10.
ulei
extravirgin de masline
11.
sare
12.
piper
Mod de preparare
Spălaţi cartofii şi
fierbeţi-i într-o oală în multă apă cu sare, scurgeţi-i, curăţaţi-i de coajă şi
tăiaţi-i rondele. Puneţi-i într-un castron şi lăsaţi-i deoparte. Fierbeţi cele
două ouă, curăţaţi-le de coajă, tocaţi-le şi puneţi-le într-un castronel.
Apoi spălaţi şi curăţaţi
ţelina şi legătura de busuioc, curăţaţi bucăţile de anşoa şi tocaţi-le mărunt.
Tocaţi şi caperele, ardeiul gras, castravetele, ţelina şi busuiocul. Apoi
puneţi-le pe toate în castronelul cu ouăle. Stropiţi cu un fir de ulei, adăugaţi
o picătură de oţet, potriviţi de sare şi de piper şi bateţi totul până obţineţi
o compoziţie omogenă.
Turnaţi peste cartofi sosul
şi aduceţi la masă în farfurii individuale, ornate cu pătrunjel şi busuioc
bine spălat.