Mâncare de cartofi
Ingrediente
1.
cartofi
1,2 kg
2.
cepe 2
3.
ulei 100ml
4.
pastă de
tomate 2 linguri
5.
foaie de
dafin 1
6.
leg.
Pătrunjel1
7.
sare piper
Mod de preparare
Ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt, într-o
cratiţă mai mare. Când începe să se rumenească, adăugaţi cartofii, curăţaţi,
spălaţi şi tăiaţi în sferturi, pe lungime. Lăsaţi-i 4-5 minute să se călească,
amestecându-i din când în când, apoi adăugaţi 1 cană cu apă clocotită. Când
încep să fiarbă în clocot, puneţi bulionul diluat cu puţină apă şi foaia de
dafin. Potriviţi de sare şi piper, acoperiţi cratiţa cu un capac şi lăsaţi să
fiarbă la foc mic, fără a amesteca prea des. La final, adăugaţi verdeaţa tocată
mărunt.