Blogul meu

Blogul meu

sâmbătă, 22 februarie 2014

Compot aromat de prune

Compot aromat de prune
Ingrediente
1.      1 kg prune
2.      1 l apa
3.      5 linguri zahar
4.      2 batoane scortisoara
Mod de preparare
Se spala prunele, se rup coditele si se pun la fiert cu 1 l apa, 5 linguri zahar si doua batoane de scortisoara.
Se lasa pe foc pana se fierb prunele si zeama isi schimba culoarea.Se lasa sa se raceasca si apoi fie se serveste imediat, fie se pune in borcane de 800 gr si se pastreaza pentru iarna.

Salata asiatica cu taitei

Salata asiatica cu taitei
Astazi va prezint o reteta pe cat de simpla si rapida pe atat de savuroasa, o salata asiatica ce se poate manca atat ca atare cat si alaturi de mancarurile cu carne.
Ingrediente
1.      100 gr noodles
2.      1 ardei capia rosu
3.      2-3 fire ceapa verde
4.      2 catei usturoi
5.      1 cm radacina ghimbir
6.      3-4 linguri sos soia light
7.      2 linguri ulei masline
Mod de preparare
Intr-un wok incingem doua linguri de ulei de masline si sotam ardeii taiati fasiute si ustroiul si ghimbirul taiate cubulete mici. Le lasam pe foc doar atat cat sa isi eliberezele aromele.
Taiteii ii fierbem pentru in minut in apa clocotita, ii scoatem si ii trecem prin jet de apa rece.
Ii adaugam in wok, amestecam si ii lasam 1 minut pe foc.
Adaugam sosul de soia.
Omogenizam, adaugam ceapa verde taiata pe diagonala si dam deoparte.
Punem in boluri si servim.