Blogul meu

Blogul meu

miercuri, 18 decembrie 2013

Ficatei inabusiti cu mamaliguta

Ficatei inabusiti cu mamaliguta
Ingrediente
1.      500 grame de ficatei proaspeti de pui,
2.      1 fir de ceapa verde, o legatura marar ( eu am folosit marar cu sare din borcan),
3.      2-3 linguri de unt,
4.      100 grame faina de malai,
5.      2 linguri smantana degresata,
6.      sare
Mod de preparare
    Cum preparam:  Intr-un vas se pune la fiert 350 ml de apa cu  un varf de cutit de sare ( eu folosesc mereu pentru gatit sarea de mare gema nu cea fina). Se presara in apa 2 linguri de faina de malai, iar cand clocoteste apa, se adauga restul de faina si se omogenizeaza bine cu un tel rotund.Se continua fierberea la foc mic, amestecand din cand in cand , pana mamaliga ajunge la consistenta dorita.
    Intre timp, se spala ficateii, se curata bine si se fierb in apa nesarata pentru 6-7 minute.Se spala si se taie marunt ceapa verde si mararul. Ficateii se scurg bine de apa si se inabusa in untul topit la foc mic, adaugandu-se apoi ceapa verde si 100 ml de apa si sare dupa gust. Dupa ce scade apa si se rumenesc ficateii se adauga mararul. Se  servesc cu mamaliguta calda si smantana.
    Eu am ales sa ii servesc alaturi de o salata de castraveti murati presarata cu putin marar uscat. Va doresc Pofta buna !

Urda cu marar

Urda cu marar
Aperitive
Ingrediente
1.      250 gr.
2.      urda,
3.      50 gr.
4.      unt,
5.      1 lingura marar tocat,
6.      sare
Mod de preparare:
Se freaca untul cu urda si cu sarea pina devine ca o pasta. Se adauga mararul tocat si se amesteca bine. Cu aceasta pasta se fac sandvisuri. Se poate servi si cu ceapa verde. Mod de servire: 
Mod de preparare - Urda cu marar
Ingrediente:250 gr. urda, 50 gr. unt, 1 lingura marar tocat, sare Mod de preparare:Se freaca untul cu urda si cu sarea pina devine ca o pasta. Se adauga mararul tocat si se amesteca bine. Cu aceasta pasta se fac sandvisuri. Se poate servi si cu ceapa verde. Mod de servire: