Ciorba de loboda
si legume fel de fel
Ingrediente
1.
10 legaturi de
loboda sau chiar mai mult pentru ca scade dupa ce o oparim,
2.
un dovlecel mai
mare,
3.
un cartof,
4.
un morcov,
5.
2 legaturi de
ceapa verde,
6.
legatura de
usturoi verde,
7.
2 felii de
telina,
8.
un ardei gras
rosu,
9.
2 linguri de
orez,
10. 2 lamai,
11. 50 ml ulei,
12. sare, piper,
13. verdeata (patrunjel, leustean)
Mod de preparare
Ciorba de loboda si legume este o mancare
de post sanatoasa si delicioasa. Spalam loboda in mai multe ape, apoi o oparim
in apa fierbinte 1 minut si lasam sa se raceasca.
Tocam legumele marunt - ceapa verde,
dovlecelul, cartoful, ardeiul, morcovul si telina si le calim putin in ulei.
Apoi adaugam apa (2 l) si lasam sa fiarba. Cand a inceput apa sa fiarba,
adaugam 2 linguri de orez si lasam la fiert pana se fac legumele. Spre sfarsit
acrim ciorba cu zeama de la 2 lamai si mai lasam 10 minute. Condimentam dupa
gust si adaugam verdeata tocata.
Se poate servi si calda si rece, cu ceapa
sau usturoi verde.
Pofta buna!