Blogul meu

Blogul meu

vineri, 23 mai 2014

Ciorba de loboda si legume fel de fel

Ciorba de loboda si legume fel de fel
    Ingrediente
1.      10 legaturi de loboda sau chiar mai mult pentru ca scade dupa ce o oparim,
2.      un dovlecel mai mare,
3.      un cartof,
4.      un morcov,
5.      2 legaturi de ceapa verde,
6.      legatura de usturoi verde,
7.      2 felii de telina,
8.      un ardei gras rosu,
9.      2 linguri de orez,
10.  2 lamai,
11.  50 ml ulei,
12.  sare, piper,
13.  verdeata (patrunjel, leustean)
    Mod de preparare
    Ciorba de loboda si legume este o mancare de post sanatoasa si delicioasa. Spalam loboda in mai multe ape, apoi o oparim in apa fierbinte 1 minut si lasam sa se raceasca.
    Tocam legumele marunt - ceapa verde, dovlecelul, cartoful, ardeiul, morcovul si telina si le calim putin in ulei. Apoi adaugam apa (2 l) si lasam sa fiarba. Cand a inceput apa sa fiarba, adaugam 2 linguri de orez si lasam la fiert pana se fac legumele. Spre sfarsit acrim ciorba cu zeama de la 2 lamai si mai lasam 10 minute. Condimentam dupa gust si adaugam verdeata tocata.
    Se poate servi si calda si rece, cu ceapa sau usturoi verde.
    Pofta buna!

Ou ochi in apa fiarta

Ou ochi in apa fiarta
Ingrediente

1.       1 ou (2,3,4 cate doriti) eu am pus unul pt proba :))
2.       zeama de la o jumatate de lamaie
3.       sare
comenteaza
Mod de preparare reteta Ou ochi in apa fiarta
Intr-o craticioara mai mica se pune apa la fiert(cat sa cuprinda oul) cu sare si zeama de lamaie.
Oul l-am spart separat intr-un bol iar cand apa incepe sa fiarba (si incepe sa scoata acei bulbuci) se pune oul direct din bol cat mai aproape de apa( sa nu fie distanta de la care cade prea mare).Atentie! ochiul de la aragaz trebuie sa fie mediu spre mic cand adaugam oul!
L-am lasat cam 3 min apoi l-am scos cu o spumiera pt a-l scurge de apa