File de peste cu
spanac
Ingrediente
1.
8 fileuri
de peste (cod sau salau)
2.
500 g
spanac congelat
3.
10 catei
de usturoi
4.
3 rosii
5.
1 ceapa
6.
3 linguri
cu ulei de masline
7.
frunze de
busuioc proaspat
Mod de preparare
1: Caleste ceapa in doua
linguri cu ulei. Cand se inmoaie, adauga spanacul. Pune o ceasca de apa si
lasa-l la foc foarte mic sa fiarba. Dupa ce s-a dezghetat si incepe sa fiarba,
adauga cinci catei de usturoi pisat. Lasa pe foc sa fiarba.
2: Intre timp, spala
pestele, da-l cu sare, piper si stropeste-l cu putin ulei de masline. Pune-l la
fript intr-o tigaie, apoi scoate-l pe un platou. Decojeste rosiile, taie-le
cubulete si amesteca-le cu restul de usturoi pisat, o lingura cu ulei de
masline, sare si busuioc tocat.
3: Stinge focul la piureul
de spanac, apoi pune cate o lingura sau doua pe patru fileuri de peste. Pune
deasupra inca o bucata de peste, iar peste aceasta, rosiile usturoiate.
Serveste cu garnitura simpla de orez fiert.