Blogul meu

Blogul meu

duminică, 30 martie 2014

File de peste cu spanac

File de peste cu spanac
Ingrediente
1.      8 fileuri de peste (cod sau salau)
2.      500 g spanac congelat
3.      10 catei de usturoi
4.      3 rosii
5.      1 ceapa
6.      3 linguri cu ulei de masline
7.      frunze de busuioc proaspat
Mod de preparare
1: Caleste ceapa in doua linguri cu ulei. Cand se inmoaie, adauga spanacul. Pune o ceasca de apa si lasa-l la foc foarte mic sa fiarba. Dupa ce s-a dezghetat si incepe sa fiarba, adauga cinci catei de usturoi pisat. Lasa pe foc sa fiarba.
2: Intre timp, spala pestele, da-l cu sare, piper si stropeste-l cu putin ulei de masline. Pune-l la fript intr-o tigaie, apoi scoate-l pe un platou. Decojeste rosiile, taie-le cubulete si amesteca-le cu restul de usturoi pisat, o lingura cu ulei de masline, sare si busuioc tocat.
3: Stinge focul la piureul de spanac, apoi pune cate o lingura sau doua pe patru fileuri de peste. Pune deasupra inca o bucata de peste, iar peste aceasta, rosiile usturoiate. Serveste cu garnitura simpla de orez fiert.


Ardei capia umpluţi

Ardei capia umpluţi
Ingrediente
1.      1 kg ardei capia
2.      500 g piept de curcan
3.      2 linguri cu orez
4.      1 ceapă
5.      1 lingură cu pastă de tomate
6.      ulei
7.      sare
Mod de preparare
Pune ardeii la copt, dar nu foarte tare, pe o plită încinsă. După ce s-au copt, pune-i într-o cratiţă cu capac. După câteva minute îndepărtează-le pieliţa și cotorul cu seminţe. Pune la fi ert pieptul de curcan în apă cu sare. Scurge-l apoi de apă și rupe-l fâșii. Separat, călește ceapa cu orezul. Adaugă apă și pasta de tomate și lasă să fi arbă. Pune apoi fâșiile de carne și potrivește gustul de sare și umple ardeii. Așază-i într-un vas, de preferat de lut. Stropește cu puţin ulei și lasă-i la cuptor cam 15 minute.