Blogul meu

Blogul meu

joi, 6 februarie 2014

Salata a la Rousse a la Nicole

Salata a la Rousse a la Nicole
Ingrediente
1.      250 g de cartofi
2.      150 g de morcovi
3.      200 g de telina
4.      100 g de mazare
5.      150 g de ulei
6.      100 ml fresh de lamaie
7.      sare, piper
8.      2 oua
9.      100 g de castraveti murati
10.  15 g de mustar
11.  décor:
12.  Marar,
13.  patrunjel
14.  ½ de lamaie
Mod de preparare
Legumele se spala se curata, se spala din nou(cartofi, telina, morcovi). Cartofi se spala bine si se pun la fiert in apa cu sare, separate curatam si celelalte radacinoase si le adaugam la fiert separat de cartofi(in apa rece cu sare), cand acestea sunt aproape fierte se adauga si mazarea si se lasa sa mai fiarba 10 minute.
Dupa aceea se scot se scurg si se lasa la racit(pentru a putea sa curetam cartofii, daca sunt fierbinti se vor sfarama la taiat in cubulete). Legumele se taie in cubulete de marime potrivita intre brunoise si taraneste. Se adauga toate legumele intr-un castron se sareaza si pipereaza, timp in care ne vom ocupa de pregatirea maionezei: galbenusurile de ou, cu sare, adaugam ulei in fir subtire si frecam bine, se continua adaugarea uleiului, la final se sareaza, pipereaza cu piper alb si adaugam si fresh-ul de lamaie, gustam.


Budinca cu cascaval

Budinca cu cascaval
Ingrediente
1.      100 g cascaval
2.      100 g telemea de vaca
3.      200 g smantana 12% grasime
4.      300 g paste
5.      2 oua
Mod de preparare reteta Budinca cu cascaval
Se fierb pastele conform indicatiilor de pe  ambalaj
Se bat ouale, se adauga smantana si telemeaua de vaca si se combina cu pastele.
Se rade cascavalul si se da la cuptor pentru 30 minute la foc mediu.
Pofta buna!