Salata a la Rousse
a la Nicole
Ingrediente
1.
250 g de
cartofi
2.
150 g de
morcovi
3.
200 g de
telina
4.
100 g de
mazare
5.
150 g de
ulei
6.
100 ml fresh
de lamaie
7.
sare,
piper
8.
2 oua
9.
100 g de
castraveti murati
10.
15 g de
mustar
11.
décor:
12.
Marar,
13.
patrunjel
14.
½ de
lamaie
Mod de preparare
Legumele se spala se curata,
se spala din nou(cartofi, telina, morcovi). Cartofi se spala bine si se pun la
fiert in apa cu sare, separate curatam si celelalte radacinoase si le adaugam
la fiert separat de cartofi(in apa rece cu sare), cand acestea sunt aproape
fierte se adauga si mazarea si se lasa sa mai fiarba 10 minute.
Dupa aceea se scot se scurg
si se lasa la racit(pentru a putea sa curetam cartofii, daca sunt fierbinti se
vor sfarama la taiat in cubulete). Legumele se taie in cubulete de marime
potrivita intre brunoise si taraneste. Se adauga toate legumele intr-un castron
se sareaza si pipereaza, timp in care ne vom ocupa de pregatirea maionezei:
galbenusurile de ou, cu sare, adaugam ulei in fir subtire si frecam bine, se
continua adaugarea uleiului, la final se sareaza, pipereaza cu piper alb si
adaugam si fresh-ul de lamaie, gustam.