Mititei
Ingrediente:
1.
800 g
carne,
2.
30 g
slănină,
3.
4-5 căţei
de usturoi,
4.
½
linguriţă bicarbonat de sodiu,
5.
4-5
linguri apă,
6.
3-4
linguri mujdei,
7.
sare,
8.
piper
negru și roșu măcinat.
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţele cîte
30-50 g, se sărează, se lasă într-un vas la temperatura camerei pentru 2-3 ore, apoi se acoperă cu un
capac şi se pune la rece pentru 24 ore. Carnea se dă prin maşina de tocat, apoi
slănina şi usturoiul. În tocătură se adaugă piperul, ardeiul, bicarbonatul de
sodiu, apa sau bulionul rece, se amestecă bine şi se pune la rece pentru 3-4
ore. Se demontează cuţitul şi reţeaua maşinii de tocat si se montează tubul în
formă de pîlnie. Pentru ca mititeii să nu se lipească, tubul şi mîinile se ung
cu ulei. Tocătura se dă prin maşina de tocat, formîndu-se nişte cîrnăciori nu
prea mari, care se pun într-o tavă unsă cu ulei, iar pînă la prăjire se ţin la
rece.
Mititeii se prăjesc la
grătar, întorcîndu-se periodic ca să se rumenească bine pe toate părţile.
Mujdeiul se serveşte separat.