Blogul meu

Blogul meu

luni, 4 noiembrie 2013

Salata de telina

 Salata de telina
        Considerata un adevarat afrodisiac, telina are o multime beneficii asupra sanatatii, mai ales daca se consuma in stare cruda.
        Avand in vedere ca scade tensiunea arteriala si lupta impotriva cancerului, telina chiar merita consumata cruda, dar si in ciorbe, mancaruri sau sub forma de salata.
        Ingrediente
1.      500 g telina
2.      un galbenus
3.      50 g ulei
4.      1 lingurita de mustar
5.      1 lingurita de otet
6.      sare.
        Mod de preparare:
        Se curata telina si se taie ca fideaua
        Se opareste cu apa clocotita cu sare.
        Se scurge bine si se amesteca cu un sos de maioneza, pregatit cu ulei, otet si mustar.
        Pont: La fel se poate face salata cu telina cruda, pentru a beneficia din plin de leguma care face parte din aceeasi familie cu patrunjelul si feniculul.

Salata bulgareasca

Salata bulgareasca
Renumiti pentru combinatiile de legume, oua, branza si alte ingrediente pline de savoare, bulgarii au creat in timp o multime de salate delicioase.
Iata una dintre aceste retete delicioase care combina cu stil cateva legume de vara.
Ingrediente:
500 g cartofi
250 g rosii
2 ardei grasi
1 castravete
2 cepe
3 linguri ulei
1 lingura otet
sare.
Mod de preparare
Este o salata de vara care se prepara din toate zarzavaturile ce se pot manca crude: rosii, ardei, castraveti, ceapa, taiate toate in felii subtiri, la care se adauga felii de cartofi fierti.
Se face sosul si se amesteca.
Salata se asaza pe un platou, iar imprejur se pun frunze de salata verde, masline sau felii de oua rascoapte.