Blogul meu

Blogul meu

duminică, 22 decembrie 2013

Galuste cu gris

Galuste cu gris
Categoria Supe, Ciorbe, Borsuri cu Galuste cu gris
Ingrediente
1.     Un ou,
2.     gris o data si jumatate cit greutatea oului,
3.     lingura de ulei facultativ.
Mod de preparare
Dupa ce albusul s-a batut spuma, se adauga galbenusul si uleiul; se bat de 4-5 ori, ca sa se amestece putin, apoi se pune tot grisul.
Se amesteca compozitia usor prin rasturnare, ca sa nu lase albusul, pina cind se incorporeaza grisul. Galustele se iau numai din marginea compozitiei.
Se fierb in clocote mici, cu capacul tras putin intr-o parte, 12-15 minute. Dupa 7-8 minute, galustele se intorc cu furculita in sup


Ciorba de burta

Ciorba de burta
Ingrediente
1.      -3lb de burta curatata
2.      -2 morcovi
3.      -1 ceapa
4.      -leustean verde,sare,piper,otet,usturoi
5.      -smantina
6.      -2 oua
7.      -os de vita
Mod de preparare
1.      Se fierbe burta cam pe jumatate, se scoate si se taie feliute subtiri apoi se fierbe mai departe. Eu schimb apa si pun si ceapa intreaga ca sa inmoaie un pic burta.
2.      Se pune si osul bine spalat sa fiarba cu burta.
3.      Se adauga morcovul ras si se fierbe bine burta. Dupa ce s-a fiert se adauga usturoiul zdrobit, leusteanul maruntit.
4.      Se amesteca galbenusele de la oua cu smantina si se adauga la ciorba.
5.      Se serveste cu ardei iute.
6.      Pofta buna!