Ceapa rosie murata
Ingrediente
1.
1 ceapa
rosie (cca 200 gr)
2.
250 ml
otet de vin alb
3.
2 linguri
cu varf zahar
4.
1/2
lingurita sare
5.
1/2
lingurita piper negru boabe
6.
1 foaie
de dafin
7.
1 cuisor
8.
1 ardei
iute uscat (fara samburi, daca nu doriti ceapa foarte picanta)
9.
1 baton
scortisoara de 1 cm
Preparare
Se pune otetul cu zaharul si aromele la
fiert. Se fierbe timp de 3 minute. Se acopera cu capac si se lasa sa se
infuzeze macar 10 minute.
In acest timp se curata ceapa si se taie in
jumatate. Se taie apoi felii de 1/4 cm. Se separa inelele.
Se aduce otetul iar la fierbere. Se adauga
1/3 din ceapa. Se lasa pana otetul incepe sa fiarba pe margini (cca 20
secunde). Se scoate ceapa, pe hartie de copt, cu o paleta cu gauri. Se repeta
cu restul de ceapa. Se lasa sa se raceasca complet (cca 10 minute).
Se repeta pasul 2 (fierbere, racire) inca
de 2 ori. Veti observa, ca la fiecare fierbere, culoarea roz a cepei se
intensifica.
Se racesc complet ceapa si otetul.
Se pune ceapa intr-un borcan si se acopera
cu otetul in care a fiert. Se lasa la frigider macar 1 zi inainte de a fi
consumata.