Blogul meu

Blogul meu

joi, 12 decembrie 2013

Bile de cascaval

Bile de cascaval
Reteta foarte simpla si usoara preluata de aici.
Am facut initial o portie dar cand am vazut cat sunt de bune am mai facut inca una.
Sa vedem reteta de baza:
1. 200 gr cascaval
2.3 albusuri la temperatura camerei
3.un praf de sare
Se bat albusurile cu praful de sare in care se incorporeaza cascavalul dat prin razatoarea mica.
Se fierb in mult ulei pana la rumenire. Le recomand cu caldura pentru un aperitiv festiv. Foarte bune!

Mancare de cartofi cu carne

Mancare de cartofi cu carne
Ingrediente
1.       1 kg spata de porc,
2.       1 kg cartofi (de preferat rosii),
3.       2 cepe,
4.       100 ml bulion,
5.       100 ml ulei,
6.       1 lingurita boia de ardei dulce,
7.       sare si piper dupa gust,
8.       1 legatura de marar verde.
Mod de preparare
    Carnea se taie in bucati mici si se frige in ulei incins pana devine usor rumenita.
    Se scoate intr-o cratita  iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga bulionul si se lasa sa fiarba cateva minute.
    In cratita cu carne se adauga apa cat sa acopere si se lasa sa fiarba la foc mic pana devine moale.
    Cand carnea este gata se adauga cartofii taiati rondele ( mai mari ) si sosul de mai sus.
    Se lasa sa fiarba cca 15 min, pana ce  cartofii sunt fierti potrivit.
    Se adauga sare, piper dupa gust si boia de ardei dulce. Se amesteca usor apoi adaugam mararul taiat marunt.
Se serveste dupa preferinta alaturi de muraturi.