Blogul meu

Blogul meu

vineri, 14 martie 2014

Papricas de pui

Papricas de pui
Ingrediente
1.      3 cepe
2.      6 pulpe de pui
3.      1 gogosar
4.      2 linguri boia dulce sau iute (paprika)
5.      1 lingura faina
6.      1 lingurita delikat
7.      1 legatura patrunjel
8.      sare, piper – dupa gust
Mod de preparare
Se curata ceapa si gogosarul, se taie marunt si se calesc in ulei pana ce ceapa devine sticloasa. Se pune boia si delikat, continuand sa amestecati. Se pun pulpele si se amesteca in continuare. Se adauga apa rece, pana ce pulpele sunt acoperite aproape in totalitate.
Din faina si un pic de apa rece se face o pasta curgatoare, dupa care se toarna in cratita si se amesteca. Dupa gust se adauga sare si piper. Se lasa la foc mediu pana ce pulpele sunt fierte. La sfarsit se adauga patrunjel taiat marunt.
Optionale
Papricasul de pui se poate servi cu mamaliga, piure de cartofi sau orez.
De asemenea se pot face si mici galuste din: 1 ou, sare si faina cat cuprinde (pentru o consistenta potrivita).

Iahnie de fasole

Iahnie de fasole
Ingrediente
1.      500 gr. fasole boabe (alba sau pestrita)
2.      2 cepe rosii
3.      1 ardei capia
4.      1 pastarnac
5.      2 linguri bulion (sau 1 rosie)
6.      3-4 catei usturoi
7.      piper boabe
8.      2 foi dafin
9.      verdeata tocata fin (patrunjel
10.  marar)
11.  1 ceasca ulei
Mod de preparare
Se alege fasolea bob cu bob, se spala in 2-3 ape si se lasa la inmuiat 6-8 ore (peste noapte).
Se arunca apa in care a stat, se acopera cu apa fierbinte, se pune 1 lingurita cu zaha (sau 1 lingurita bicarbonat) si se da in clocot.
Se arunca si apa aceasta.
Se umple vasul cu 3 masuri de apa calda si se fierbe fasolea 2-3 ore la foc potrivit. In apa finala se adauga pastarnacul curatat, spalat si taiat in doua.
Cand fasolea a fiert si bobul se desface la atingere, se adauga peste ea ceapa calita si ardeiul capia taiat subtire si rumenit in putin ulei. Adaugam bulionul (sau rosia tocata marunt) si condimentam cu: sare, piper, cimbru, foi de dafin si usturoiul tocat fin.
Se lasa vasul pe foc mic pana cand fasolea scade.
Se presara marar si patrunjel tocat.
Se serveste fierbinte, cu paine neagra sau mamaliguta rece si castraveti murati.
Pofta buna!