Papricas de pui
Ingrediente
1.
3 cepe
2.
6 pulpe
de pui
3.
1 gogosar
4.
2 linguri
boia dulce sau iute (paprika)
5.
1 lingura
faina
6.
1
lingurita delikat
7.
1
legatura patrunjel
8.
sare,
piper – dupa gust
Mod de preparare
Se curata ceapa si
gogosarul, se taie marunt si se calesc in ulei pana ce ceapa devine sticloasa.
Se pune boia si delikat, continuand sa amestecati. Se pun pulpele si se
amesteca in continuare. Se adauga apa rece, pana ce pulpele sunt acoperite
aproape in totalitate.
Din faina si un pic de apa
rece se face o pasta curgatoare, dupa care se toarna in cratita si se amesteca.
Dupa gust se adauga sare si piper. Se lasa la foc mediu pana ce pulpele sunt
fierte. La sfarsit se adauga patrunjel taiat marunt.
Optionale
Papricasul de pui se poate
servi cu mamaliga, piure de cartofi sau orez.
De asemenea se pot face si
mici galuste din: 1 ou, sare si faina cat cuprinde (pentru o consistenta
potrivita).