Tocanita de
cartofi cu crenvusti
Ingrediente:
1.
-500 g crenvusti
2.
-1,5kg cartofi
3.
-2 cepe potrivite
4.
-pasta de tomate
5.
-pasta de ardei
6.
-sare si piper
dupa gust
Preparare:
Se prajesc crenvustii taiati
felii , apoi se scot din tigaie si se lasa deoparte.
In acelasi ulei se caleste
ceapa taiata marunt .
Cand s-a aurit ceapa se
adauga cartofii taiati si se invart putin in tigaie.
Apoi se rastoarna intr-o
cratita unde se adauga apa pana ii cuprinde. Se lasa la fiert 20 de minute.Dupa
aceea se adauga crenvustii,pasta de tomate ,si de ardei,se potriveste de sare
si piper si se continuea fierberea 10 minute.( Se poate adauga patrunjel sau
marar tocat marunt , dar eu nu pun pentru ca " domnisoarei " mele nu
ii place...)
Iese o mancare scazuta, buna
, aromata si Romaneasca! Serveste cu ce acrituri vrei !
Pofta buna !