Blogul meu

Blogul meu

luni, 14 iulie 2014

Tocanita de cartofi cu crenvusti

Tocanita de cartofi cu crenvusti
Ingrediente:
1.      -500 g crenvusti
2.      -1,5kg cartofi
3.      -2 cepe potrivite
4.      -pasta de tomate
5.      -pasta de ardei
6.      -sare si piper dupa gust
Preparare:
Se prajesc crenvustii taiati felii , apoi se scot din tigaie si se lasa deoparte.
In acelasi ulei se caleste ceapa taiata marunt .
Cand s-a aurit ceapa se adauga cartofii taiati si se invart putin in tigaie.
Apoi se rastoarna intr-o cratita unde se adauga apa pana ii cuprinde. Se lasa la fiert 20 de minute.Dupa aceea se adauga crenvustii,pasta de tomate ,si de ardei,se potriveste de sare si piper si se continuea fierberea 10 minute.( Se poate adauga patrunjel sau marar tocat marunt , dar eu nu pun pentru ca " domnisoarei " mele nu ii place...)
Iese o mancare scazuta, buna , aromata si Romaneasca! Serveste cu ce acrituri vrei !
 Pofta buna !

Crenvusti cu sos de smantana



Crenvusti cu sos de smantana
    Ingrediente
1.      300 gr. de crenvusti,
2.      cateva fire de spaghete,
3.      300 gr. de ciuperci,
4.      lingura de faina,
5.      0.5l smantana,
6.      3 linguri apa,
7.      cateva fire de marar,
8.      sare, piper
    Mod de preparare
    Se taie crenvustii de lungimea 5-7 cm , prin care se baga firele de spaghete de lungimea 10-15cm (sa fie spaghetele iesite de pe ambele parti cam de 2 cm). Si se pune la fiert cu un pic de sare, la un foc normal (sa nu fie prea mare sau prea mica, ca sa nu se crape crenvustii in timpul fierberii).
    Intr-o tigaie se pun ciupercile feliate, cu un pic de ulei la calit, apoi se pune si faina, si se amesteca bine. Dupa care se pune si smantana si 3 linguri de apa (se lasa la fiert, cand incepe sa dea in clocot se lasa doar 5 min), se adauga sarea piperul simararul dupa gust.


    Ingrediente
1.      300 gr. de crenvusti,
2.      cateva fire de spaghete,
3.      300 gr. de ciuperci,
4.      lingura de faina,
5.      0.5l smantana,
6.      3 linguri apa,
7.      cateva fire de marar,
8.      sare, piper
    Mod de preparare
    Se taie crenvustii de lungimea 5-7 cm , prin care se baga firele de spaghete de lungimea 10-15cm (sa fie spaghetele iesite de pe ambele parti cam de 2 cm). Si se pune la fiert cu un pic de sare, la un foc normal (sa nu fie prea mare sau prea mica, ca sa nu se crape crenvustii in timpul fierberii).
    Intr-o tigaie se pun ciupercile feliate, cu un pic de ulei la calit, apoi se pune si faina, si se amesteca bine. Dupa care se pune si smantana si 3 linguri de apa (se lasa la fiert, cand incepe sa dea in clocot se lasa doar 5 min), se adauga sarea piperul simararul dupa gust.