Blogul meu

Blogul meu

duminică, 16 februarie 2014

Paine prajita cu ou si branza de oaie

Paine prajita cu ou si branza de oaie
Ingrediente:
1.      felii de paine mai veche de o zi,
2.      oua,
3.      bucata de branza de oaie,
4.      sare,
5.      ulei.
Pentru aceasta reteta, cantitatile folosite sunt in functie de numarul membrilor din familie. Eu am folosit 3 oua si in functie de acestea feliile de paine.
Mod de preparare: ouale se sparg, se sareaza, se bat bine cu furculita. Feliile de paine se inmoaie in ouale batute, se prajesc in ulei incins pe o parte, se intorc pe cealalta parte si imediat se presara branza razuita pe razatoarea cu gauri mici. Se lasa feliile la prajit pana se inmoaie branza, se scot pe servetel absorbant, apoi se aseaza pe farfurie sau platou. Se orneaza cu felii prajite de salam, se servesc calde cu rosii si ardei iute.




Paine prajita cu ou, zahar si vanilie

Paine prajita cu ou, zahar si vanilie
    Ingrediente
1.      2 oua
2.      4 felii de paine toast
3.      2 lingurite de zahar zahar vanilat esenta de vanilie
4.      3 linguri de lapte
    Mod de preparare
    Pentru paine prajita cu ou, zahar si vanilie se bat ouale bine. Se adauga apoi zaharul, zaharul vanilat, putina esenta de vanilie si laptele. Se amesteca bine pana se topeste putin zaharul . Se da painea prin ou si se prajeste.
    Mod de servire
    Paine prajita cu ou, zahar si vanilie se poate pudra cu zahar.